Pozivaju se tvrtke iz Hercegovine da doniraju hranu javnim kuhinjama

Mesna industrija Šišović Rakitno kod Posušja donirala je 250 kg svježeg mesa javnim kuhinjama u Sarajevu, Mostaru, Varešu i Banjoj Luci.

Ova obiteljska tvrtka sa stogodišnjom tradicijom oduvijek je pomagala osobama u nevolji, a nakon što su izmjenama zakonske inicijative donacije hrane pred istek roka trajanja oslobođene plaćanja PDV-a, odlučili su se da podrže ovu inicijativu i potaknu druge kompanije na istu praksu.

Izmjene zakona o PDV-u su sigurno olakšavajuća okolnost, a donacije koje smo uputili u četiri javne kuhinje u BiH su, prije svega, poziv svim kompanijama koje su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Mi ćemo nastaviti pomagati i uvijek ćemo dati podršku humanim idejama, izjavio je vlasnik Mario Pavković.

Nakon ukidanja PDV-a na donacije hrane u Bosni i Hercegovini, otvorena su vrata za aktivnije uključivanje kompanija u doniranje, kako bi se pomoglo ljudima u nevolji, ali i spriječilo da hrana koja je blizu isteka roka trajanja završi kao otpad. Inicijatori kampanje “Gram po gram za tone solidarnosti” su pripremili vodič s ključnim informacijama za kompanije i javne kuhinje kako u ovom procesu ne bi bilo nikakvih nedoumica.

Donaciju je dobila i kuhinja “Udruženje građana “Zajedno za naš grad” u Mostaru.

Naša kuhinja dnevno priprema 60 obroka koje nosimo starijim korisnicima. Prije nekoliko dana smo osposobili i jednu prostoriju za ljude u potrebi koji četiri dana, u tjednu od 12 sati do 13 sati mogu pojesti topao obrok. Poslao bih apel kompanijama, posebno u Hercegovini, da odvoje proizvode koji su pred istekom roka i doniraju nama kako bismo nahranili što više ljudi, izjavio je Nermin Mehić iz Udruženje “Zajedno za naš grad”.

Inicijativa “Niko gladan. Niko sam.” je dio programa “Pravni okvir za filantropiju”, koji provodi Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama (Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans) uz financijsku podršku američke vlade putem USAID-a.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Javnim kuhinjama donirat će privatne tvrtke, liječenje djece financirat humanitarnim SMSovima, a proračunska sredstva dodijeliti političarima, njihovim strankama i uhljebljenim parazitima. To je to.

 • Hvala svakoj firmi na svakoj akciji kojoj se odazovu jada je pomoć u pitanju! Sad bi bilo vrime evo ide korizma da našu lopovi …i to od do..skinu lipe svote sa svojih računa i doniraju potrebitima.

 • Zicaju lovu za javne kuhinje
  A razbacuju se novcima iz proračuna
  Putovanja
  Limuzine
  Zimovanja
  Ljetovanja
  Nije ih strah Boga
  Biće vas strah

 • Ajmo nasi licemjerni Hrvati i katolici, bitno je biti u prvom redu u crkvi, da ih se vidi sa zenom i djecom, tako da svi mogu reci, vidis ti nasih dobrih gazda, mora da je lijepo raditi kod njih, raj na zemlji, a ustvari, sve suprotno od toga. Hercegovina=ZLO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.