Poziv vozačima na oprez zbog pretežno mokrih kolnika

Kolnik je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prijevojima.

Na dionici Kupres-Šuica vidljivost je smanjena zbog magle, javljaju iz BIHAMK.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, prometuje se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralne ceste M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralne ceste M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se prometuje jednom trakom-naizmjenično.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, naveli su iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.