Požari u HBŽ i dalje aktivni

U posljednja 24 sata na području HBŽ prijavljena su četiri požara kojim su zahvaćene veće površine niske trave i raslinja.

U gašenju požara uključeni su radnici Šumarije i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Livno.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a HBŽ Ivice Vrdoljaka, zaprimljene su prijave o četiri požara na području općina Livno i Tomislavgrad, potvrđeno je iz MUP-a za Klix.ba

Požarom su zahvaćeni dio uz Buško blato na mjestu Golinjevo, zatim mjesto Prisoje kod Tomislavgrada gdje gore niske trave i raslinje. Također, vatrom su zahvaćeni i zapadni dio oko jezera Buško i selo Podhum također kod Livna, rekao je Vrdoljak.

Tijekom jučerašnjeg dana, neki požari su lokalizirani, međutim požar prema Golinjevu nije i tu je nastavljeno gašenje. Vrdoljak kaže da je vatra zahvatila velike površine i da im stvara ogromne probleme.

Za sada, požarom nisu zahvaćeni neki stambeni ili naseljeni objekti. Jučer smo u požaru na području Tomislavgrada imali slučaj da je izgorio jedan stariji pomoćni objekt, međutim nenaseljen. Što se tiče naselja ili privrednih objekata, vatrom za sada nije ništa ugroženo, kaže Vrdoljak.

(www.jabuka.tv / Foto: klix.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.