Požar na Čvrsnici: Situacija je povoljnija, ali nismo još na kraju borbe

Požar na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje aktivan je već deseti dan, ali je stanje u utorak bolje nego proteklih dana.

Situacija je povoljnija nego u ponedjeljak i proteklih dana, ali nismo još na kraju ove borbe. Nadamo se kiši, rekao je za portal Jabuka.tv Josip Zelenika, član Stožera civilne zaštite ŽZH.

Podsjetimo, požar u utorak gase dva helikoptera.

Radi se o helikopteru Mi-8 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji nosi protupožarni uređaj kapaciteta 2.200 litara te će on cijeli dan biti na Blidinju. Uz njega, požar gasi i helikopter Oružanih snaga BiH koji je došao s duplom posadom kako bi mogli pomagati u gašenju cijeli dan, potvrđeno je u utorak ujutro za portal Jabuka.tv iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Dva helikoptera gase požar na Blidinju

Tijekom dana Vijeće ministara BiH jednoglasno je donijelo Odluku o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti.

BiH zatražila pomoć susjednih i drugih zemalja

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Prikupljaju donacije ,za što konkretno prikupljate da nije za kutlica.Sad se pokaza jad i bijeda sustava,ogromni novci se izdvajaju za nepogode ,al razni mešetari,uhljebi sjedeć je u hladnim ljeti,a zimi toplim prostorijama to pozoblju .Došlo na naplatu i biće još gore.Na ovom požaru opet puk uzeo u svoje ruke i organizira se da se spasi ovaj biser prirode .A kad su vidjeli vrag odnio šalu ko probudili se i plaćeni za to .

  • E moj ti krivokradico sto si hacojendu izgradio od pokradenog i sad pametuješ.Normalan čovjek čuva prirodu i živi od svog rada.A to da krivolovci ubijaju ,ima svega i biće svega a ima i lovaca koji nose hranu i vodu životinjama .Pusti pravdanje neg počmi od sebe voljet i čovjeka i prirodu i život od tuđe muke.Nekome odgovara javašluk u planini,samo dva čovjeka da zaposle da čuvaju u planini bilo bi barem malo reda .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.