Požar na Čvrsnici se penje prema Risovcu

Požar na planini Čvrsnici je i dalje aktivan, gori borova i jelova šuma na nepristupačnom terenu, javio je Operativnom cnetru civilne zaštite HNŽ-a O. Nezirić šef službe CZ Jablanica.

”Stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodne dane, osim što je uočena veća koncentracija dima na većim kotama”, navodi se u priopćenju.

Iz Civilne zaštite pretpostavljaju da se radi o požaru borove šume koji se približava prema platou Risovačkog dijela Čvrsnice u predjelu Sljemenjaci.

S obzirom na navedeno iz CZ smatraju da bi bilo potrebno angažiranje helikoptera za zaustavljanje požara prema navedenom platou Čvrsnice, gdje se nalaze kompleksi crnogorične šume munike i jelke.

Podsjetimo, na Čvrsnici je do sada već nekoliko puta djelovao helikopter. Požar se prije nekoliko dana približio i kućama, ali srećom kuće nisu bile ugrožene.

Inače, u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) registrirano je još 26 požara i to 13 na području Mostara, 7 na području Čapljine, tri požara na području općine Neum, dva požara na području Čitluka i jedan požar na području općine Stolac.

U požarima je gorjela trava, nisko raslinje, otpad i smeće, priopćio je Operativni cenatr civilne zaštite HNŽ-a.

Od 21:45 do 23:35 sati u Gabeli je gorjelo brdo, gdje su bili ugroženi stambeni objekti i materijalna imovina stanovnika. Požar je ugašen bez nastale štete.

U Stocu je od 13.30 do 13:40 sati, u ul. Kralja Tomislava gorio osobni automobil.

Požar oko sela Podkula u općini Neum, koji je aktivan od 14.07. 2017. godine je lokaliziran, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.