Povučena Pepsijeva reklama koja je izazvala nezadovoljstvo javnosti

Pepsijeva reklama u kojoj manekenka Kendall Jenner uz pomoć limenke gaziranoga pića smiruje tenzije između prosvjednika i policije povučena je nakon što su korisnici na društvenim mrežama, uključujući i kćer borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr.-a, vrlo glasno izrazili svoje nezadovoljstvo zbog eksploatacije pokreta otpora u svrhu promocije, piše The Guardian.

“Pepsi je pokušao projicirati globalnu poruku zajedništva, mira i razumijevanja”, rekli su iz Pepsija te dodali: “Jasno je da smo promašili poantu te se ispričavamo”. Ispričavali su se i Kendall Jenner što su je stavili u takvu poziciju.

Jenner je u reklami prikazana kao svojevrsna posrednica između prosvjednika i policije, koja uz pomoć limenke Pepsija simbolički promiče međusobno razumijevanje i toleranciju.

Marketinški stručnjak Eric Thomas smatra kako je odluka da se Jenner stavi u prvi plan ovakve reklame bila greška.

“Bijela, plava, klasično lijepa, bogata, rođena u svijetu poznatih i slavnih nije osoba koju želite na čelu pokreta otpora i građanskoga neposluha”, napisao je u svojoj objavi.


(Fena)
1 komentar

  • Pepsi, Coca cola i sva slična pića ustvari su pravi pracvcati otrovi. Da ima države (ovo gdje živimo je qovno a ne država) to bi se zabranilo prodavati. Ne dajte djeci to piti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.