Povučen štrajk: Vlada ŽZH dala obećanje Sindikatu djelatnika MUP-a ŽZH

Sindikat djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke prethodno je najavio kako će u četvrtak, 18. siječnja održati opći štrajk, no isti je na kraju otkazan.

Kako ističe Vjekoslav Markota, predsjednik navedenog Sindikata, opći štrajk je odgođen jer su dobili obećanje od Vlade.

Bili smo na dogovoru sa čelnicima Vlade ŽZH i dobili smo obećanje da će se u četvrtak, 19. siječnja na sjednici Vlade ŽZH donijeti odluka o prihvaćanju kolektivnog ugovora za djelatnike MUP-a ŽZH, a osim toga da će se dobiti i ovlasti za potpis. To je nama bilo dovoljno da za sada odgodimo opći štrajk koji smo planirali izvršiti u srijedu, 18. siječnja, od 2 do 4 sata ujutro, i u četvrtak u prvoj smijeni i poslijepodne po  dva sata, kazao je Markota za Jabuka.tv.

Ukoliko Vlada ŽZH ispuni obećanje koje je dala iz Sindikata MUP-a ŽZH odgodit će planirani štrajk koji je planiran i za četvrtak i petak, 19. i 20. siječnja.

Sindikat djelatnika MUP-a proteklog tjedna održao je dvosatni štrajk upozorenja zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora i neusklađivanja plaća, te nepostizanja zajedničkog stava o postotku povećanja plaće.

Bio je to ujedno i štrajk solidarnosti s prosvjetnim radnicima u ovoj županiji.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

 • Sta je ovo? Policiju mogu primit i donjet ce odluku tehnicka vlada i dat ce se ovlast za potpis kolektivnog ugovora, a za prosvijetu ne moze kao tehnicka vlada. Hmm. Koji debilizam. U cetvrtak donesite odluku i za prosvijetu, potpisite s ljudima kolektivni ugovor, nije u redu da HNZ i HBZ imaju vece place u prosvijeti od nasih ljudi u prosvijeti u ZHZ. I nek se krene s nastavom.

  • Bas tako, ako nece raditi ima tko hoce. Nije malo onih koji su na birou i čekaju jedva da ovi odu u mirovinu. Pitam se uvijek zasto štrajk ne organizirate za vrijeme praznika da ne trpe ta djeca kojima se redovno ispričavate, jer kao nije do vas…?

  • što se ti brineš za nas koji iđemo u školu pitaj kojeg got učenika oćeš i vidit ćeš da svima paše ovaj štrajk,svi žalite nas a uopće ne znate da nan je lipo

 • Niste u redu prema prosvijeti onda… Mup-u moze kolektivni ugovor, prosvijeti ne. Ako su i jedan i drugi istekli davni dana. Ako je trenutno tehnicka Vlada, onda je ona to svima.
  I obe ove županije, HNŽ (Mostar) i HBŽ (Livno), imaju veće plaće od ŽZH, što se tiče prosvijete, mup-a, zdravstva, državnih službenika i namještenika, itd. Stvarno nije u redu.

 • Sindikatu djelatnika mup-a, je davni dana dana istekao Kolektivni ugovor. Da ce oni sada to “odjednom” prihvatit” cisto sumljam. Samo muljaju sebi. Jadan obicni narod.

 • Mup ima dobrog ministra koji zastupa njihove interese i zacas im pomogne da se dogovore s Vladom.
  Nazalost prosvjeta ima nesposobnu ministricu,koja se brine samo o sebi i svojoj fotelji.
  Sramota,davno je trebala dati ostavku.

 • Žao mi je prosvjetnih djelatnika ali još više mi je žao djece.Ona nisu kriva i ne smiju ispaštati a jedino su djeca zakinuta.Prof će dobiti plaće a djeca neće moći nadoknaditi ovoliko izgubljeno gradivo.Svi u ovoj državi trebaju veća primanja,umirovljenici su na rubu gladi.Zamislite da vatrogasci,medicinsko osoblje i dr počnu štrajkati,šta bi bilo?Profesori dragi,dozovite se pameti i tražite svoja prava za vrijeme raspusta!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.