Netflix vizualno osvježio aplikaciju za iPhone

Netflix je ovoga tjedna izdao ažuriranje svoje aplikacije za iOS, koje korisnicima iPhonea donosi redizajnirano sučelje s novim animacijama.

Na ovoj je promjeni radio bivši tvrtkin UI dizajner, Janum Trivedi, koji je na Twitteru podijelio kratki video kako to sve izgleda u praksi.

Prošle sam godine vodio osvježavanje korisničkog sučelja, kako bi Netflix bio fluidniji, dražesniji i dotjeraniji. Danas je sav taj posao gotov, napisao je Trivedi.

Naime, korisnici Netflixa na iOS-u ovim osvježenjem dobivaju novi izgled početne stranice, koja se sada pomiče pomoću akcelerometra na iPhoneu. Drugim riječima, kako se pomiče mobitel, tako će reagirati kartice s naslovnicama filmova i serija, javlja Bug.

Nadalje, olakšano je filtriranje sadržaja prema kategoriji, prebacivanje između profila i općenito pretraživanje unutar aplikacije, a kada se dodirne željeni film ili serija, naslovnica će se proširiti i prikazati sve potrebne pojedinosti i informacije.

Osvježena je i kartica Coming Soon, kao i What’s New, a kako navodi Trivedi na Twitteru, redizajnirano bi sučelje uskoro moglo stići i na Netflixovu aplikaciju za Apple TV.

Trenutno nije poznato kada će Android korisnici dobiti ovo osvježenje. 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.