Povratak Miladina Šobića nakon 30 godina

Nikšićanin Miladin Šobić, jedan od najpoznatijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije, poslije 30 godina pauze riješio je da se vrati na glazbenu scenu i snimi novi album, prvi poslije 1982. godine.

Šobić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, sa samo dva albuma „Ožiljak” i „Umjesto gluposti” stekao kultni status među publikom, a posebnom bojom glasa i interpretacijom postao je jedinstvena glazbena pojava u tadašnjoj Jugoslaviji.

Njegove pjesme „Kad bi došla Marija”, „Ne pokušavaj mjenjat me”, „Ašik Ajša”, „A vrijeme ide dalje”, ali i mnoge druge obilježile su jedno vrijeme.

Iako je 1982. snimio i svoj treći album „Barutana ljubavi”, on nikada nije objavljen, jer je poslije obiteljske tragedije, smrti rođene sestre, odlučio je da se povuče iz javnosti.

Svih ovih godina povremeno se govorilo o Šobićevom povratku, ali svaki put se takva vijest pokazivala kao netočna, ali kako „Pravda” saznaje iz dobro obaviještenih izbora bliskih crnogorskom kantautoru, Miladin Šobić se trenutno nalazi u Beču, gdje u jednom studiju završava snimanje novog albuma, na kome će se nalaziti šest pjesama sa neobjavljene ploče „Barutana ljubavi”, plus četiri potpuno nove pjesme, koje je nedavno komponirao. Osim toga, na albumu će biti i bonus pjesme, akustične verzije hitova „Kad bi došla Marija” i „Ašik Ajša”.

Šobićev rođak, koji se zajedno s njim nalazi u Beču na snimanju novog albuma legendarnog pjevača kaže da je Miladin veoma uzbuđen zbog povratka na scenu i snimanja novih pjesama, jer je to želio sve ove godine, ali su se tek sada za to stekli uvjeti.
“Kada je u studiju u Beču počeo da pjeva prvu pjesmu rasplakao se, a i mi ostali sa njim, jer smo znali da je ovo povratak jednog glazbenog velikana na scenu i da su volja i ljubav za glazbom pobijedili sve životne surovosti”, kaže on.

(6yka.com)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.