Povijesni nastup grudskih rukometašica u EHF Cupu – Jabuka.tv

Povijesni nastup grudskih rukometašica u EHF Cupu

Grudske rukometašice jutros su otputovale za Sarajevo odakle će odletjeti prema Islandu na prvu utakmice u povijesti ovog kluba u nekom europskom natjecanju.

Iako su Gruđanke prvakinje Bosne i Hercegovine, ipak igraju u EHF Cupu jer Bosna i Hercegovina ima vrlo nizak koeficijent u europskoj rukometnoj federaciji (EHF), pa nema pravo na sudjelovanje u kvalifikacijama za ligu prvakinja.

Inače, EHF Cup je jače i kvalitetnije natjecanje od Challenge Cupa i Kupa pobjednika kupova. Ove godine u EHF Cupu sudjeluje 46 klubova iz 31 države, a od toga su 15 klubova prvaci država.

Domaćin Gruđankama je predstavnik Islanda, ekipa Fram iz glavnog grada Reykjavika. Ova ekipa je sudionik raznih europskih natjecanja svake godine i u pravilu svake godine prođe dva do tri kola.

Riječ je o iskusnoj ekipi kako po iskustvu u europskim natjecanjima tako i po starosti igračica. Tako je prosječna starost igračica Frama nešto više od 26 godina, dok su Gruđanke u prosjeku “stare” nešto više od 18 godina.

Da Islanđanke svakako žele prolazak u sljedeću fazu natjecanja vidljivo je iz toga što nisu ni pod kakvim uvjetima željele pristati da se obje utakmice igraju u Grudama. Njihov je izričit stav bio da se uzvratna ili obje utakmice moraju igrati u Reykjaviku. Osim toga pred početak ove sezone ekipa Frama se znatno pojačala angažiranjem tri reprezentativke Islanda.

Gruđanke putuju u Reykjavik sa željom da se u svom premijernom euro nastupu predstavi u najboljem svjetlu i da pruži što jači otpor velikom favoritu. Cure su nakon dobrog starta u Premijer ligi odlično raspoložene, vesele i sretne zbog putovanja ali i željne dokazivanja na Islandu koji je zemlja rukometa.

Svjesne su snage svog protivnika, ali ponavljaju ono po čemu su poznate, a to je da nema predaje, da će se boriti do kraja zajedno.

Utakmice u Reykjaviku se igraju 16. i 17. listopada, a povratak ekipe je planiran u nedjelju 18. listopada u kasnim noćnim satima.

(Fena)


1 komentar

  • Sretno cure……dajte sve od sebe. ..pa Šta Bog da……A Vi gospođo Zubac ste svjesni što Vas čeka kada se vratite…..još jednom sretno cure….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.