Povijesna UFC noć: Svih pet borbi završeno nokautima

UFC 261 održan u Jacksonvilleu na Floridi ušao je u povijest kao jedan od najboljih u povijesti organizacije.

Još po nečemu je ovaj događaj za anale; prvi je nakon više od godine dana u kojem su se borci tukli pred navijačima, i to njih 15 tisuća.

Doista nije moglo biti boljeg eventa za veliki povratak publike uživo. Od pet borbi nijedna nije trajala dulje od početka druge runde.

Smith riješio Crutea udarcem u živac

Glavni program otvorili su Anthony Smith i Jimmy Crute u poluteškoj kategoriji. Smith je pobijedio tehničkim nokautom, točnije prekidom liječnika nakon kraja prve runde. Low-kickom je pogodio Crutea u živac, zbog čega mu je utrnula noga i više nije mogao stajati na njoj, a samim tim ni boriti se dalje.

Užasna ozljeda Weidmana donijela pobjedu Hallu

Sjajnu noć nažalost je zasjenila teška ozljeda Chrisa Weidmana protiv Urije Halla u srednjoj kategoriji. U prvom udarcu na meču, low-kicku kojim je gađao Halla, pogodio je suparnikovu dobro postavljenu nogu i doživio težak lom potkoljenice. Noga mu je pukla, što je šokiralo sve koji su gledali meč u trajanju od samo 17 sekundi. Hall nije slavio pobjedu. Štoviše, rasplakao se kada je vidio kako mu je suparnik nastradao. Weidman je dvoranu napustio na nosilima i prijeti opasnost da mu je ova ozljeda okončala karijeru.

Ševčenko razapela Andrade i obranila pojas u muhi

Valentina Ševčenko je i peti put obranila pojas u kategoriji muha. Ovaj put to je spektakularno napravila protiv Jessice Andrade nakon samo runde i pol. Šampionka ju je čak sedam puta bacala na pod, a posljednji put je došla iznad nje u poziciju raspela te je tako razbila laktovima da je sudac morao prekinuti meč, piše Index.

Namajunas fenomenalnim high-kickom uzela pojas u slamki protiv nepobjedive Weili

Rose Namajunas postala je prvakinja u kategoriji slamka nevjerojatnim high-kickom protiv Zhang Weili. Tako je srušila nju i njenu seriju od 21 pobjede.

Usman spektakularno obranio pojas u velteru protiv Masvidala

Glavna borba večeri, za pojas u kategoriji velter, pripala je Kamaruu Usmanu. On je naslov protiv Jorgea Masvidala obranio nokautom na početku druge runde. Desnim direktom utišao je Masividala i njegove navijače, koji su dominirali. Impresivno je došao do 14. pobjede u UFC-u i druge protiv Masvidala u posljednjih deset mjeseci.

Ja sam najbolji “pound for pound” borac današnjice, poručio je nakon meča i teško da mu netko može proturječiti.

(www.jabuka.tv | Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.