Širokobriježanka vodi Cheerleading reprezentaciju BiH na EP

Preko zoom aplikacije održana je godišnja skupština Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine koja se može nazvati ‘povijesnom’ skupštinom.

Između ostalih tema izdvajaju se one najbitnije.

Bosna i Hercegovine prvi put otkako je cheerleading sport pod Olimpijskim okriljem šalje reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Europsko prvenstvo za pred juniore, juniore i seniore održava se od 30.06. do 02.07.2023. godine u Veroni u Italiji.

Bosna i Hercegovina šalje cheerleading reprezentaciju u uzrastima pred juniora i juniora.

Jednoglasnom odlukom skupštine Cheerleading saveza BiH stručni stožer čine:

  • Izbornica: Nikolina Čolak (HCK Široki)
  • Pomoćna trenerica: Valentina Kraljević (HCK Široki)
  • Pomoćna trenerica: Nataša Tamindžija (LD Nevesinje)
  • Tim menadžerica: Saša Brenjo (LD Nevesinje)

Nikolina Čolak trenerica je Hrvatskog cheerleading kluba Široki, prvog cheerleading kluba otvorenog u Bosni i Hercegovini. Najuspješnija je cheerleading trenerica Bosne i Hercegovine i trenerica aktualnih prvaka i višestrukih prvaka Bosne i Hercegovine.

Jedina je trenerica iz BiH sa svjetskom trenerske licencom za cheerleading. U 2022. godini nagrađena je od strane Olimpijskog odbora BiH za Promotoricu sporta BiH na izboru sportaša godine.

Tjedan dan nakon Cheerleading prvenstva BiH koje se 26. ožujka 2023. godine održava u Nevesinju na istom mjestu održati će se i audicija za reprezentaciju. Točnije 01. travnja 2023. godine.

Sve cheerleading sportašice i sportaše uzrasta pred juniora i juniora čeka uzbudljiv dan u Nevesinju. Svoje vještine pokazati će pred komisijom koja će odlučiti tko od njih će zaigrati za reprezentaciju BiH na svom prvom nastupu u povijesti na Europskom prvenstvu u Italiji.

Uz sve detalje oko okupljanja reprezentacije odlučeno je i da 2024. godine domaćin Cheerleading prvenstva Bosne i Hercegovine bude Grad Ljubuški.

U Ljubuškom cheerleading raste iz dana u dan, a zbog odličnih rezultata organiziranje državnog prvenstva u Ljubuškom će biti dodatni poticaj razvoju cheerleading sporta u Ljubuškom.

Domaćin državnog prvenstva je Sportski cheerleading klub Ljubuški, a pokrovitelj prvenstva Grad Ljubuški.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.