Povećan broj: Federalni zavod obustavio isplatu 26.500 mirovina

Federalni zavod mirovinsko-invalidskoga osiguranja obustavio je isplatu za 26.500 umirovljenika, piše Dnevni avaz, navodeći kako je riječ o umirovljenim osobama koje trenutno ne žive u BiH, a koje su u BiH ostvarile pravo na mirovinu.

Isplate mirovina obustavljene su jer ovi umirovljenici nisu na vrijeme dostavili potvrde o životu, što im je bila obveza ukoliko žele dobiti svoj novac.

Avaz navodi kako se pretpostavlja da je do ovoga problema došlo jer obrasci za potvrde o životu umirovljenicima izvan BiH više ne stižu na kućne adrese, nego ih Zavod objavljuje na svojoj internetskoj stranici.

Na ovakvu štetnu odluku Zavoda upozoravali su i revizori, ali su njihovi zahtjevi i preporuke ignorirani.

Podsjećamo, nedavno je iz Mirovinskoga zavoda priopćeno kako bi više od pet tisuća umirovljenika koji žive u Hrvatskoj, a ostvarili su mirovinu na području Federacije BiH, mogli ostati bez naknada za veljaču ukoliko do kraja mjeseca ne dostave posebne potvrde o životu.

”Određeni broj korisnika nije dostavio potvrde, zbog čega ih pozivamo da to čim prije učine, kako ne bi došlo do nepotrebne obustave isplate mirovina”, rekao je ranije glasnogovornik federalnoga Zavoda mirovinsko-invalidskoga osiguranja Tomislav Kvesić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.