Potvrđena presuda: Bilalu Bosniću sedam godina zatvora

Apelacijsko vijeće Suda BiH odbilo je žalbe Državnog tužiteljstva i obrane te potvrdilo presudu kojom je Husein “Bilal” Bosnić osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i poticanja na terorizam te organiziranja terorističkih grupa.

Bosnićev odvjetnik Adil Lozo rekao je Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) da je dobio odluku kojom je potvrđena prvostupanjska presuda.

”Odbijene su žalbe i Tužiteljstva i obrane”, rekao je Lozo.

Bosnić je krajem 2015. osuđen na sedam godina zatvora, nakon što je proglašen krivim da je 2013. i 2014. održavao govore s ciljem poticanja pripadnika selefijske zajednice da se priključe organiziranoj terorističkoj grupi u tzv. Islamskoj državi.

Državno tužiteljstvo je krajem ožujka ove godine tražilo da Bosnić bude osuđen na strožiju kaznu zatvora jer je javnim propagiranjem radikalizirao više osoba koje su zatim otišle da se bore u Siriji i Iraku, dok je obrana zatražila da Bosnić bude oslobođen jer njegov klijent “nikoga nije prisilio da ga sluša”.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe, navodi BIRN.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Ima ih na desetke u institucijama vlasti BiH-ne,opasniji i radikalnijih od ovoga Bosića.Ovaj skonto da na riječima i glupostima o radikalnom islamu može klepati lovu od Arapskih zemalja.Trebalo mu je ponuditi ratište u Siriji pa bih vidili koliki je ovo borac i faca.Ovaj je samo opasan što truje omladinu koja je ograničenog mozga a ovaki šminkeri previše vole sebe da bih nešto učinili osim ovakvog lupetanja.Od radikalnog islama ovaj prakticira više žena,dugu i neurednu bradu,dug jezik i dosta love.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.