Potvrđena optužnica Ljubušaku koji je izazvao nesreću s četvero ozlijeđenih

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskoga tužiteljstva ŽZH podignutu protiv D. J., rođenoga 1982. godine u Ljubuškom, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća dogodila se 30. studenoga 2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti M-6 Grude – Ljubuški.

“Optuženi se tereti da je upravljao vozilom marke Mercedes pod utjecajem alkohola od 0,67 promila te da se kretao brzinom od oko 83 km/h, dvostruko većom od prometnim znakom dopuštene. Uslijed takve vožnje ulaskom u oštri zavoj izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku, kojom se u tom trenutku kretalo vozilo marke Golf kada je došlo do sudara”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Posljedicom sudara vozač vozila Golf zadobio je teške tjelesne ozljede, suvozač u istom vozilu lake tjelesne ozljede, a suvozač i suputnik u vozilu marke Mercedes zadobili su lake tjelesne ozljede.

Ročište radi izjašnjenja optuženoga o krivnji zakazano je pred Općinskim sudom u Ljubuškom za utorak 19. prosinca 2017. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.