Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa u BiH – Jabuka.tv

Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa u BiH

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić rekao je u ponedjeljak, na konferenciji za novinare, da je u Republici Srpskoj potvrđen četvrti slučaj virusa korona.

Trenutna epidemiološka situacija  u Srpskoj je takva da imamo još jedan novi potvrđen slučaj virusa korona. Riječ je o učenici iz Čelinca, odnosno osobi koja je bila u bliskom kontaktu s osobom koja je ranije identificirana kao pozitivna na virus korona, rekao je Šeranić, javlja RTRS.

Naglasio je da će svi učenici iz odjeljenja oboljele učenice biti podvrgnuti testiranju, kao i nastavnici predmetne nastave.

On je na konferenciji za novinare rekao da je tijekom vikenda dezinficirana škola koju ova učenica pohađa.

Šeranić je izjavio da je trenutno iz zdravstevnog nadzora izašlo 55 osoba.

Pojedine osobe iz izolacije bit će puštene. Svi koji imaju rješenje za kućnu izolaciju treba da se pridržavaju instrukcija. Inspektori će provjeravati da li se te sobe zaista drže tih procedura, naveo je on.

Epidimiolog iz Јavnog instituta za zdravstvo liječnica Јelena Đaković-Dević rekla je da su identificirani način prenosa infekcije.

To nam daje za pravo konstatirati da za sada nema nijednog razloga za zabranu javnog okupljanja, rekla je ona.

Apelelirala je na boravak na otvorenom prostoru, kao i na izbjegavanje odlaska u zdravstvene ustanove bez prijeke potrebe.

Liječnica Maja Travar iz Zavoda za mikrobiologiju UKC-a Srpske istaknula je da se svi testovi rade po protokolima SZO i Centra za kontrolu i prevenciji bolesti.

Testovi zahtijevaju vrijeme. Veliki je pritisak na nas, a ovaj test je u stvari vrlo kompliciran i i ne može biti gotov za nekoliko sati. Moramo biti strpljivi, dodala je ona.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.