Potresi probudili Zagrepčane

S noći sa srijede na četvrtak dva potresa zatresla su Zagreb i okolicu.

Prvi udar, magnitude 1,9 po Richteru, bio je u 1:55, a drugi svega nekoliko minuta kasnije, u 1:58. On je, prema podacima EMSC-a, bio još jači, s magnitudom od 2,8 po Richteru, dok je epicentar podrhtavanja bio na dubini od 6 kilometara.

Noćas, 7. ožujka 2024. godine, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 1 sat i 55 minuta magnitude 1.9 i drugi tri minute kasnije, u 1 sat i 58 min, magnitude 2.8 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS, objavila je Seizmološka služba Hrvatske.

Iako se po magnitudi potres svrstava u slabe, na aplikaciji EMSC-a javlja se stotine Zagrepčana koji pišu da ih je podhrtavanje tla probudilo.

(www.jabuka.tv | Foto: Seizmološka služba Hrvatske)

4 komentara

  • Tračerski listić – biltenčić “24 sata” objavio naslove i podnaslove kao “Ovo je užas”i slično. Imam rodbinu u Zagrebu, pa sam se prepao i htio ih zvati. Kad ono: Potres od 1,9 stupnjva. Mora da je netko od novinarčića toga tračrskog biltenčića osrednje prdnuo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.