Potresena glumica: Obitelj mi je pričala o teroru koji je prošla tijekom rata u Jugoslaviji

Američka glumica Milla Jovovich (46) ukrajinskog je, ruskog i srpskog porijekla, a zbog krize u Ukrajini objavila je na Instagramu poduži opis u kojemu se prisjetila terora rata.

Slomljenog srca, zapanjena pokušavam procesuirati događaje ovog tjedna u mojoj rodnoj Ukrajini. Moja zemlja i narod su granatirani. Obitelj i prijatelji se skrivaju.

Moja krv i korijeni potječu i iz Rusije i iz Ukrajine. Rastrgnuta sam na dva dijela dok gledam horor koji se odvija, zemlja se uništava, obitelji se raseljavaju, cijeli njihov život leži u pougljenim fragmentima oko njih.

Sjećam se rata u domovini mog oca, u bivšoj Jugoslaviji i priča moje obitelji o traumi i teroru koji su doživjeli. Rat. Uvijek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Vječni Juggernaut imperijalizma. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama.

Oglasio se Vladimir Putin

Milla se prošle godine prisjetila članova obitelji koji su sudjelovali u II. svjetskom ratu, u redovima jugoslavenskih partizana.

Moj djed po ocu, Bogdan Jovovich, borio se u redovima jugoslavenskih partizana. Moglo bi se reći da potječem iz obitelji boraca, vojnika i revolucionara i ponosim se svojom baštinom i nevjerojatnim ljudima od kojih potječem, napisala je tom prilikom na Instagramu.

Brojne holivudske zvijezde su podržale Ukrajinu. Glumac Sean Penn (61) je od ruske invazije u Kijevu, a glumački par Blake Lively (34) i Ryan Reynolds (45) potiču svijet na donacije, prenose 24 sata.

Supružnici će svaki dolar poduplati, sve do iznosa od milijuna dolara. Svojim će novcem duplo više ukrajinskih obitelji primiti pomoć, a potaknut će i mnoge donacije.

Brutalne sankcije Zapada: Isključuju Rusiju iz Swifta

(www.jabuka.tv | Foto: Stephane Cardinale/Getty Images)

3 komentara

  • Ćaća četnik, djed partizanski četnik, rušili, palili, ubijali po Hrvatskoj i ona kaže kako su njeni , koji su sve navedeno radili, propatili u agresiji Srbije!!!!Pa vi niste normalni što sve objavljujete i kome dajete prostor!!!

  • Citam razne komentare po europskim portalima, uglavnom se neslazu sa eu-politikom i amerikancima, nazalost cenzura istine je na vrhuncu.

  • Uglavnom se ne slažu ovi kao i ova Jovović kojoj su propatili preci Srbi to je kao da sada kaže Putin kako jadnik pati što napada Ukrajinu. Smiješno i žalosno kako Srbi lažima nastoje promijeniti istinu. Neka samo uzme kartu pa vidi gdje je Vukovar, Osijek Zadar, Knin, Zagreb i odakle su napadani ili možda misli da je i to Srbija i da ne postoje Hrvati i Hrvatska samo Srbi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.