Potraga za nestalim milijunima: Fra Šimu će zatvorit, nije rekao gdje je skrio novac

Fra Šime Nimac osumnjičen da je nezakonito prisvojio gotovo 10 milijuna kuna od prodaje terena u Baškoj Vodi, ispitan je danas popodne u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Fra Šimu će zatvoriti da ne ometa postupak i utječe na svjedoke

Nakon ispitivanja vraćen je u pritvorsku jedinicu, a sutra bi se trebalo odlučiti hoće li mu biti određen jednomjesečni pritvor. Za sada nije poznato kako se fra Šime branio, niti zbog čega će biti zatvoren. Njegova odvjetnica Nela Pedišić na pozive se nije javljala.

Pretpostavlja se da će Državno odvjetništvo tražiti istražni zatvor kako fra Šime ne bi ometao postupak i utjecao na svjedoke. Namjera Državnog odvjetništva da zatvori fra Šimu sugerira da nije bio spreman odati gdje je skrio novac.

Fra Šime krivotvorio suglasnost za prodaju terena?

Fra Šime je, podsjećamo, jučer uhićen u Zagrebu, nakon čega je prebačen u Split na kriminalističku obradu. Iz policije je priopćeno da je obrada nad 34-godišnjim svećenikom završena u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu i Općinskom državnim odvjetništvom u Makarskoj.

Tereti ga se za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. U policijskom priopćenju stoji kako je Nimac osumnjičen da je 5. travnja ove godine zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta bez odobrenja crkvenih vlasti te je novac od prodaje zadržao. Fra Šime je, kako doznajemo, prilikom sklapanja ugovora predočio suglasnost župnog i pastoralnog vijeća za prodaju terena, no pokazalo se da je u pitanju krivotvorina. Tako makar sada vele neki članovi vijeća.

Prijave počele pljuštati tek nakon što su se o skandalu raspisali novinari

Zanimljivo je možda da je policija postupala po prijavi župe Uznesenja Djevice Marije, koju i dalje vode franjevci. Podnijeta je tek jučer. Dan ranije Državno odvjeništvo zaprimilo je i anonimnu kaznenu prijavu protiv fra Šime, koju potpisuju anonimni mještani Baške Vode. Prijave su počele pljuštati tek kada su se za vikend o nečuvenom skandalu raspisali novinari. A novac je odlepršao još prije ljeta… (Index.hr)

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • Fra Šime je zalutao,a nije mogao sam ovo izvesti.Nije ovo fino za čuti,ali je bolje objaviti nego kriti.Teška su vremena za kršćane,trpe napade sa svih strana.

  • FRA ŠIME JE POŠTEN ČOVIK I SVEĆENIK, I VJERUJEM DA ĆE ISTINA IZAĆI NA VIDJELO KAKO BI SE OBZNANILO DA NIJE NOVAC NI UKRAO NITI JE ŽENSKAR KAKO GA LAŽNO OPTUŽUJU.

  • Baš lijepo kako ga svi brane, baš mi je drago, čak je neki lika izjavio da je bolje ovo nego da je pedpfil…a da je pedofil reko bi da je bolje tako nego da je izvršio teroristički napad…crkva radi sama sebi probleme, ne znam zašto se tuže zbog kritika

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.