Potpuni debakl na tribinama u prva tri dana, nitko ne gleda Copa Americu

Prije tri dana počela je nova, 46. Copa America koja se održava u Brazilu.

Nakon zanimljivih uvodnih utakmica, organizatori ali i javnost suočili su se s problemom koji je nezamisliv za kontinent koji živi, jede i krvari nogomet – Copa ima poraznu posjećenost na stadionu.

Službena pjesma natjecanja “A Continent Vibrates” tako se pokazala promašenom u prvih nekoliko utakmica turnira.

Brazilovu uvodnu utakmicu protiv Venezuele, koju su favoriti pobijedili 3:0, gledalo je “tek” 46 tisuća ljudi, na stadionu Morumbi čiji je kapacitet 66 tisuća. To znači da je ostalo oko 20 tisuća ulaznica u slobodnoj prodaji u “najnogometnijoj zemlji na svijetu”.

Gotovo je sablasno bilo gledati jučerašnju utakmicu između Katara i Paragvaja, koju je na Marakani, stadionu kapaciteta 74.000 ljudi, gledalo tek 19.000, jedva četvrtina stadiona. Pritom treba napomenuti i kako su četiri tisuće od tih 19 bile podijeljene djeci iz lokalnih škola, što ovu poraznu brojku čini još i gorom.

Venezuelu i Boliviju, odnosno Urugvaj i Ekvador, gledalo je po 13.000 ljudi, dok je tek susret između Argentine i Kolumbije izazvao veće zanimanje publike, te mu je nazočilo 35.000 gledatelja.

Predsjednik CONMNEBOL-a Alejandro Dominguez sam priznaje da je ovo izrazito neočekivano: Očekivali smo i htjeli više ljudi u zemlji koja živi nogomet. Ovo je zaista zabrinjavajuće i uvjeravam vas da problem nije u organizaciji. 

Što je razlog tome? Jedan od njih svakako je glomaznost brazilskih stadiona izgrađenih za Svjetsko prvenstvo, koje se tamo održalo 2014. godine i koje je uistinu teško napuniti.

Još uvjerljiviji argument je cijena ulaznica. Primjerice, najpovoljnije utakmice za uvodnu utakmicu Brazila koštale su 151 dolar, što iznosi više od polovice brazilske minimalne plaće. Ulaznice za finale koštat će ih gotovo čitavu minimalnu plaću, odnosno 228 dolara, prenosi Index.hr.

Drugi argumenti idu prema tezi zasićenosti – u pet godina ovo je Brazilu treće veliko natjecanje koje organizira (SP, Olimpijske igre i Copa America).

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • To je ko da na Pecari igraju katar i paragvaj i da je ulaznica 400 maraka, pa ko bi tu povirio?

    Jebote ulaznica košta pola prosječne plaće i igraju neke xy reprezentacije. Pa se organizatori čude što je prazno sve 🤦🏻‍♂️

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.