Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u HBŽ-u vrijedni 810.000 KM

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i predstvnici općina Tomislavgrad, Kupres, Drvar, Grada Livnom, MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) i Franjevačkog samostana Gorica u Livnu u četvrtak su potpisali ugovore o sufinanciranju projekata vrijednih 810.000 KM.

Projekti su odobreni temeljem odluke o izboru korisnika sredstava “Transfer za prevenciju i sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta – 2024.” i odluke o izboru korisnika sredstava za Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima za Projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije”.

Načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić potpisao je dva ugovora čime je ovoj općini odobren iznos od 150.000 maraka za projekt “Rehabilitacija lokalnih cesta Tomislavgrad – Letka i Tomislavgrad – Sarajlije” te 80.000 maraka za izradu fasade i zamjenu otvora JU OŠ Ivana Mažuranića PŠ ”Franjo Nevistić” Šujica.

Hercegovački (grado)načelnici u Ljubuškom potpisali ugovore vrijedne skoro 2 milijuna KM

Među potpisnicima bio je i gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je s ministrom Nedićem potpisao ugovor za sufinanciranje projekta izgradnje Troglavske ulice. Gradu Livnu je od spomenutog ministarstva za taj projekt odobren iznos od 250.000 maraka.

Projekt koji će također biti sufinanciran je projekt Franjevačkog samostana Gorica za koji je ugovor potpisao gvardijan fra Marko Ešegović.

Načelnik Kupresa Zdravko Mioč potpisao je dva ugovora čija je ukupna vrijednost 190.000 maraka, od čega 90.000 za utopljavanje zgrade Osnovne škole fra Miroslav Džaja, a preostalih 100.000 maraka namijenjeno je za asfaltiranje dviju ulica.

(Fena | Foto: FMPU)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.