Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM za uređenje parkinga u Mostaru

Direktori javnih poduzeća Komunalno i Mostar Parking Đani Rahimić i Ivan Barbarić u ponedjeljak su u Gradskoj vijećnici Mostara potpisali ugovor za izvođenje radova na uređenju parkinga u ovome gradu.

Vrijednost ugovora je 500.000 maraka, a potpisivanju je nazočio i gradonačelnik Mario Kordić.

Direktor JP Mostar Parking Ivan Barbarić rekao je da su javna parkirališta, posebno u kvartovskim područjima, loša i zapuštena u dobrom dijelu grada.

Došlo je vrijeme da ih obnovimo, renoviramo i stavimo u funkciju kakvi bi od početka trebali biti. Ovo je samo početak onoga što planiramo raditi u budućnosti. Nastavit ćemo investirati u javna parkirališta i nadam se da ćemo ih u narednom razdoblju u potpunosti obnoviti, rekao je Barbarić.

Ivan Barbarić (Foto: Fena)

Direktor JP Komunalno Đani Rahimić istaknuo je važnost suradnje sa svim javnim poduzećima, kazavši da ti odnosi do sada nisu bili na tako visokoj razini. Otkrio je da će sličan ugovor biti potpisan i s JP Vodovod s kojima zajedno rade aktivnosti na terenu.

Imamo dobru suradnju i s MO Busom, kao i zračnom lukom. Činimo sve da građanima zajednički pružimo najbolju uslugu. Iako smo različita poduzeća, surađujemo u okviru pružanja javnih usluga. Zakon o javnim nabavkama omogućio je ovu vrstu suradnje između javnih poduzeća, to prije nije bilo moguće, pojasnio je Rahimić.

Đani Rahimić (Foto: Fena)

Gradonačelnik Kordić rekao je da je ovo važan događaj za Grad Mostar, kazavši da ovaj čin potvrđuje da Strategija koja je donesena prije tri godine bila ispravna.

Ideja ove Gradske uprave bila je, ne samo konsolidirati javna poduzeća, nego i napraviti modernu organizaciju svih javnih poduzeća koji se brinu o različitim komunalnim aspektima u gradu, kako bi u konačnici počeli međusobno surađivati i kako bi jedni drugima bili na usluzi. Ovo je samo početak daljnje integracije poduzeća, zaključio je gradonačelnik Mario Kordić.

Mario Kordić (Foto: Fena)

(Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.