POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA KROZ ŠIROKI BRIJEG

Općinski načelnik Miro Kraljević i Tomislav Marić direktor tvrtke „KTM-Brina“ d.o.o. iz Posušja potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora „B“ – I. faza. Vrijednost ugovorenih radova je 926.000 KM. Ova faza radova obuhvaća izgradnju kolektora na dionici od Benta dalje kroz grad ulicama Antuna Mihanovića i Stjepana Radića do zgrade županije u dužini 970 metara. Planirani period za završetak radova je 200 dana od početka izvođenja istih.

Načelnik Kraljević je potpisao i Ugovor s tvrtkom „Integra“ d.o.o. Mostar (Berislav Crnjac) za pružanje usluga stručnog nadzora nad izgradnjom kanalizacijskog kolektora „B“ – I. faza u vrijednosti 14.800 KM. „Raduje me konačni početak radova na izgradnji kanalizacije, ali trebat će dosta operativnosti od strane izvođača i strpljenja od strane građana kod samog izvođenja radova jer radovi će se izvoditi kroz samo središte grada“, izjavio je prigodom potpisivanja Ugovora Općinski načelnik Miro Kraljević. Radovi će početi krajem slijedećeg tjedna. Općina Široki Brijeg je jedna od osam općina u Federaciji Bosne i Hercegovine koja je uključena u Projekt vodoopskrbe i sanitacije u Federaciji BiH. Općinsko vijeće Širokog Brijega je na svojoj 14. sjednici održanoj 4. kolovoza 2009. godine donijelo Odluku o prihvaćanju kredita Europske investicijske banke (EIB) za projekt izgradnje kanalizacijskih kolektora u iznosu od 5.828.000 KM, s rokom otplate 25 godina i početkom otplate šest godina nakon realiziranja kredita. Općina Široki Brijeg će uz realizaciju kreditnog aranžmana dobiti grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2.500.000 KM.

Projekt „Vodoopskrba i sanitacija u FBiH” je trenutačno najveći i najznačajniji projekt za komunalnu infrastrukturu, kako u FBiH tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, s obzirom da se paralelne aktivnosti odvijaju i u Republici Srpskoj. Svrha ovog projekta je da se sredstva koriste (kredit EIB-a, grantovi i vlastita sredstva općina) za provođenje mjera koje doprinose poboljšanju infrastrukture i osiguranju usluga koje za cilj imaju adekvatnu (s obzirom na kvalitetu kao i količinu) vodoopskrbu i prečišćavanje otpadnih voda u općinama koje su uključene u Projekt.

(www.jabuka.tv | D.M.)

8 komentara

  • uu bit će gužve groz grad,koristite zaobilaznicu!!!
    zna li tko oće poslje tog stavit novi asfalt preko cijele ceste ili samo dio koji proruju 🙂

  • NEKA NAČELNIK PLATI LJUDE KOJI SU RADILI ZA IZBORE 07.10.2012. PA NEKA ONDA PODPISUJE UGOVORE.JOŠ NIKO NIJE DOBIO MARKE A LJUDI SU RADILI PO 20 SATI TAJ DAN.NEKA GA SE SRAM..

    • pa stvarno jebote život došao sam u 6 ujutro u malu školu izašo u ponoć… nemoš vjerovat sta se para potrošilo na izbore reklame i ostalo a da ljudima nemogu platiti, neznam uopće kud sam išo tamo kad nisu platili ni prošle izbore…

  • uu bit će šahtova ko na Pecari i Lisama,imat ćemo u šta upadat 😀
    budite pametni ovaj put i šahtove stavite u sredinu ceste gdje ne prolaze točkovi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.