Poticaj za razvoj obrta – besplatno mentorstvo za mala i srednja poduzeća

Otvoren je novi poziv za besplatnu mentoring uslugu malim i srednjim poduzećima, razvijenu od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u suradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) , koji se može ostvariti u sklopu projekata Poticaj za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Što je mentorstvo?

Mentorstvopredstavlja standardizirani set nefinancijskih usluga za mala i srednja poduzeća koji se realizira preko razvojnih agencija koje imaju svoje stručne, certificirane mentore.

Mentori su praktično i teorijski obučeni za pružanje mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana u oblastima financijskog i proizvodnog menadžmenta, marketinga, pisanja biznis plana, poslovne komunikacije i razvoja ljudskih resursa.

Koje su dobrobiti besplatnog mentorstva za kompanije?

  • Ostvarenje veće prodaje i profita
  • Smanjenje troškova
  • Bolja organizacija rada
  • Efikasniji proizvodni proces
  • Veća motivacija zaposlenika
  • Otvaranje novih tržišta

Tko se može prijaviti?

Prijavu na projekat ostvaruju subjekti malog i srednjeg gospodarstvo registrirani na području Federacije Bosne i Hercegovine, koji zadovoljavaju uvjete navedene u smjernicama za projekte Poticaj za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Kako se prijaviti?

Prijavu možete izvršiti apliciranjem na Javni natječaj za dodjelu grant sredstava u 2023. godini, i to u sklopu apliciranja na Poticaje za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaje novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Detaljne smjernice, obrasce i popis potrebne dokumentacije za prijavu dostupni su na linku.

Rok za prijavu je 12. svibanj 2023. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.