Potez iz očaja: Studentice prodaju tijelo za 15 KM

Prostitutka

Teška materijalna situacija primorala je mnoge studentice u Srbiji na prostituciju, a u toj borbi za golo preživljavanje one su spremne svoje tijelo prodati čak i za 1.000 dinara (oko 15 KM).

”Studentska prostitucija je procvjetala u Beogradu u posljednjih godinu dana, a glavni razlog za to je neimaština. Neke studentice tako zarađuju sebi za život, plaćaju školarinu, kupuju hranu… Mnoge od njih su na fakultetu uzorne, pa tako tijekom dana marljivo uče, a noću čekaju mušterije kod Plavog mosta i oko željezničke stanice. Međutim, dok elitne prostitutke za sat zarađuju više stotina eura, ove djevojke seks nude za tričavih 1.000-2.000 dinara (15 – 30 KM)”, kaže sugovornik Kurira i dodaje da se u posljednje vrijeme i mladići sve češće bave prostitucijom:

”Pristaju na sve, ‘posao’ obavljaju u kolima ili u stanu klijenta. A cijene su tako niske zato što im je novac hitno potreban za preživljavanje, dok je, s druge strane, i konkurencija velika, što također obara cijenu. I u ostalim sveučilišnim centrima u Srbiji je vjerojatno slično.

Goran Miletić, programski direktor u Civil Rights Defendersu, smatra da u ovom slučaju treba krenuti od odgovornosti države i da se ne može sve svoditi na to što osobe nemaju novca.

”Ljudi pokušavaju pronaći izlaz iz životnih situacija koje idu do te točke da nemaju što jesti ili gdje živjeti. Potrebno je makar za trenutak staviti se u situaciju tih djevojaka. Društvo je neodgovorno i puno predrasuda, a treba zamisliti situacije koje ljude tjeraju da se bave prostitucijom.

Ovo, nažalost, obilježava suvremeni način života, gdje je 50 posto mladih nezaposleno i ima negativan stav prema tome što može uraditi u životu. Također, prostituiranje zbog neimaštine može se protumačiti i kao očajnički potez. Mladi ne vide perspektivu, imaju stav kako je sve bez veze, kako je svatko tko vrijedi otišao u inozemstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji preživljavati. I onda se prostitucija kod pojedinih pojavljuje kao izbor i izlaz, zaključuje srpski Kurir.

(www.jabuka.tv)


23 komentara

 • To nema veze sa siromastvom i brzom zaradom.
  U putanju je PROBLEM DUBLJE PRIRODE.
  SVE SE POREMETILO I SVE MORALNE I LJUDSKE VRIJEDNOSTI SU POTONULE

 • Zalosno samo procitat ali uvjek sirotinja nastrada ,mlade cure primorat sramota za sve koji bi trebali osigurat mladima osnovno za zivot .
  Neki kupe diplomu i ne muce se a zalosno koji zele a ,zalosno oni koji zele skolovat se naucit i svojim roditeljima olaksat zivot moraju prolazit pakao od zivota.

 • Slušao sam dva sata Vučića, Dodika i gledao Pupovca i pitao se čitavo vrijeme, da li je srpski narod normalan ili je totalno lud? Dan poslije, u stvari niti pola dana, drug Gago daje punu potporu drugu Dodiku u svezi s održavanjem svesrpskog referenduma u PC, pa se, s pravom, pitam da li je ovaj drug Gago normalan ili je totalno lud? Ukoliko mu njegovi partijski agenti i partijeske službe nisu prenijele cjelovitu informaciju onda nam drug Gago živi u nekom paralelnom svijetu i nema nikakvih dodirnih točaka sa naorodom kojega, ko fol, predstavlja. Ovo je sustavna srpska politika o “uskrsnuću genocidne ustaške i fašističke tvorevine NDH” kojom oni svedoče ovih dana, do “700.000 srpskih genocidnih žrtava u Jasenovcu od kojih je 30.000 srpskih nejači”. Iz svake, ama baš svake, Vučićeve riječi izvire mržnja prema svemu hrvatskom, iza svake, ama baš svake, riječi izvire patološka mržnja od strane Dodika prema svemu hrvatskom, iz svakog, ama baš svakog, pogleda izbija odobravanje od strane Pupovca na nabacivanje ove mržnje prema Hrvatima. Milanoviću to ne smeta, jer da smeta onda bi to i komentirao, ne smije se zamjeriti svojim glasačimo, od kojih su većina mrzitelji svega i svekolikoga hrvatskoga. Pa ni tekućoj “tehničkoj vlasti” to vrlo ne smeta, jer se samo nemušto oglasio Miro Kovač, koji izgleda nije u stanju sastaviti tri normalne, da ne kažem diplomatske, rečenice. Ne smeta to niti ovoj, još uvijek, radmanoviziji, ne smeta tiskovinama, portalima, nikome ne smeta. U čemu je kvaka ovolike pasivnosti na ovolike gadosti “prijateljskog svemirskog naroda” i njihovih voždova – vojvoda?

 • četnici i ustaše takozvani vjernici a u biti ista krvoločna bagra koja je lizala guzicu bolesnim poremećenim fašistima i nacistima

 • Ustaška i četnička krvoločna bagra je popušila kurčine partizanima i bila potučena do temelja. Komunisti su se osvetili i svaka im čast. Ubij govna četnička i ustaška.

 • Sta politiku uvijek ističete…Vise Vas je dosta tko mrzi koga …Zavadaju narod koji jedva kraj sa krajem sastavlja..Jeba Vas nacijonalizam i politika…Ostavite proslost iza sebe i okrenite se buducnosti…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.