Potencijalne promjene na Kaptolu: Dražen Kutleša umjesto Josipa Bozanića

Papa Franjo je nasamo prvo primio hrvatskog kardinala Josipa Bozanića, a drugi dan porečko-pulskog biskupa Dražena Kutlešu, što u Crkvi vide kao mogućnost smjene na Kaptolu.

Hrvatski biskupi završili su svoj pohod “Ad limina apostolorum”. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Točnije, nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u četvrtak 15. studenoga, a u petak porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu.

Naizgled ne bi bilo ništa neobično da se već mjesecima po crkvenim kuloarima ne prepričava priča o odlasku kardinala Bozanića s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a kao najizgledniji kandidat spominje se upravo biskup Kutleša.

To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to, kažu sugovornici u Crkvi za Večernji list.

Na službenim stranicama Zagrebačke nadbiskupije navodi se kako je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao član Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.