Posuški poskoci osvojili dva pehara i pet medalja na Prvenstvu BiH

U subotu je u Tomislavgradu održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine za uzraste kadeta i juniora taekwondoa na kojem je nastupilo oko 320 natjecatelja iz 40 klubova iz cijele države.

Taekwondo klub Poskok iz Posušja nastupio je s 10 natjecatelja koji su se izborili za dva pehara i pet medalja.

Zlato i titule državnih prvakinja osvojile su kadetkinje Anamarija Miličević u kategoriji do 51 kilogram i Marta Grubišić u kategoriji do 47 kilograma.

Anamarija je na ovom prvenstvu ostavarila 5 uvjerljivih pobjeda te je proglašena za najbolju kadetkinju Bosne i Hercegovine. Marta je također ostvarila 4 uvjerljive pobjede do zlatne medalje, pa su ove dvije zlatne medalje pozicionirale posuški klub na treće mjesto u državi u ekipnom poretku kadetkinja.

Srebrne medalje su osvojili Marko Bakula u kategoriji kadeta do 33 kilograma (2 pobjede) i Dominik Jukić u kategoriji juniora do 68 kilograma (2 pobjede). Brončanu medalju osvojila je Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 63 kilograma (1 pobjeda).

Posuške natjecatelje na ovom Prvenstvu vodili su treneri Petar Boban, Mihaela Senjak i Karlo Galić.

Isti dan se u Imotskom održao memorijalni taekwondo turnir “Josip Jović” na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Posuški “poskoci” su nastupili sa 32 natjecatelja u disciplini sportske borbe i disciplini kick te su osvojili ukupno 10 medalja. U sportskoj borbi Mija Begić je u kategoriji mlađih kadetkinja do 27 kilograma ostvarila dvije pobjede i osvojila srebrnu medalju.

U disciplini KICK zlatne medalje su osvojili:

  • Jakov Milićević
  • Darko Polić
  • Bruno Šego
  • Anna Ćorluka
  • Anđa Tomić

Srebrne medalje su osvojili:

  • David Bašić
  • Josipa Čamber

Brončane medalje su osvojili:

  • Mihael Bago
  • Marija Pirić

U ovoj disciplini mali Posušani osvojili su pehar za ekipno treće mjesto u ukupnom poretku.
Na ovom natjecanju “Poskoke” su vodile trenerice Lucija Bašić i Josipa Bakula uz pomoć asistenata Lucije Miličević, Davida Milićevića i Klare Grubišić, a tehničku, kao i moralnu podrška pružili su i roditelji natjecatelja, izvijestili su iz Taekwondo kluba “Poskok”.

Ovaj vikend imali smo jako zahtjevan posao i zahvaljujući odličnom timu naših mladih trenerica, trenera i asistenata sve smo odradili bez ikakvih problema. Na Državnom prvenstvu u Tomislavgradu naglasak smo stavili na rezultat i poveli smo nekoliko naših najboljih boraca. Uz njih smo poveli i par njih koji tek stasaju u borce. Ja sam jako zadovoljan jer smo cilj ostvarili, naše dvije najbolje kadetkinje Anamarija i Marta pokazale su da su najbolje u državi i nastavljamo se pripremati za nastup na Europsko prvenstvo. Naši juniori su pokazali kvalitetu, ali na tom borilištu uz njihove greške imali smo i velike greške sudaca koje rezultirale poraz Filipe u polufinalu i Dominika u finalu.

Naš klub je i dalje među 5-6 najboljih klubova u državi iako naši najbolji juniorski natjecatelji Lucija i David zbog bolesti nisu mogli nastupiti. Što se tiče memorijala u Imotskom naglasak je bio na druženju i stjecanju iskustva i tu su nastupali naši početnici koji su pokazali da i u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate u našem klubu. Sada nas za par dana očekuje nastup u Beogradu gdje će se Marta, Anamarija i Filipa pokušati izboriti za nove bodove na europskoj rang ljestvici, kazao je Petar Boban, glavni trener kluba.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Bravo za Poskoke iz Posusja svaka cast .a posebno za ove 2 zlatne cure ..a ova Milićević ima Krvi iz Kočerinske župe💪🙏

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.