Posuški “Poskoci” dominantni u Splitu, vratili se s 8 zlatnih medalja

U subotu 30. rujna 2017. godine u splitskoj Spaladium areni održalo se međunarodno taekwondo natjecanje “1. Split open“, memorijalni turnir za poginuloga hrvatskoga branitelja Gorana Kliškića, koji je i sam trenirao taekwondo. Natjecanje je bilo namijenjeno svim uzrastima u sportskoj borbi te u disciplini “kick” za najmlađe sportaše.

U Areni se okupilo više od 300 natjecatelja iz 27 klubova s prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a taekwondo klub “Poskok” iz Posušja predstavljalo je 12 natjecatelja u kadetskim i juniorskim kategorijama sportske borbe.

“Poskoci” su na ovom natjecanju dali sve od sebe i tehnički su osvojili sve što se realno moglo osvojiti. Od njih 12 koji su nastupili na “1. Split openu” osam ih je osvojilo zlatne medalje, jedan srebrnu i troje brončane. U sveukupnom ekipnom poretku “Poskoci” su zauzeli treće mjesto, iza prvoplasiranog “Marjana” iz Splita i drugoplasiranoga “Oriona” iz Zagreba.

U ekipnom poretku kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki “B” do crvenog pojasa zauzeli su prvo mjesto, a u kategoriji juniora i juniorki “A” (crveni i crni pojasevi) zauzeli su ekipno drugo mjesto. Za najbolje borce u svojoj konkurenciji proglašeni su Igor Gavrić (-53kg) u kategoriji kadeta “B” i Marko Đerek (+78 kg) u kategoriji juniora “B”.

Osim njih, zlatne medalje na ovom natjecanju osvojili su kadeti “B”: Mate Biško (-57 kg), Luka Bašić (-45 kg), Ilija Jukić (-49 kg) i Sara Grubišić (+59 kg), te junior „B“ Mate Dragoja (-59 kg).
U kategoriji juniorki “A” do 55 kilograma nastupila je Ružica Crnogorac i s dvije dominantne pobjede osvojila također zlatnu medalju.

Matej Bešlić je nastupio u kategoriji kadeta “B” do 53 kilograma, gdje je u finalnoj borbi izgubio od klupskoga kolege i osvojio srebrnu medalju. Porazima u polufinalnim borbama broncama su morali se zadovoljiti David Bašić, Luka Landeka i Slavo Jukić.

Na ovo natjecanje posuške borce vodili su treneri Mihaela Senjak, Danijel Boban i Petar Boban uz podršku i pomoć vjernih roditelja.

Ovi rezultati pokazuju da se u našem klubu radi dobro i sustavno, iz vikenda u vikend nastupamo i ostvarujemo jako dobre rezultate. Imamo sjajnu ekipu kadeta i juniora koji se još uvijek uigravaju i izgrađuju te je pred njima jako puno posla dok ne postanu kompletni ljudi, a onda i borci i sportaši. Svi oni treniraju svakodnevno u skladu s njihovim mogućnostima i drugim, prije svega školskim obavezama i pokazuju konstantan napredak, izjavio je za portal Jabuka.tv trener Petar Boban, te je dodao: Nekoliko njih je svojim znanjem i sposobnostima već spremno zakoračiti u veće kategorije te će se u nastavku sezone aktivno pripremati za polaganje crvenoga pojasa. Ovo natjecanje nam je poslužilo i kao kontrolno za naše juniore David Bašića i Ružicu Crnogorac koji se pripremaju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, a ovdje su imali priliku se suočiti sa nekima od najboljih boraca iz Hrvatske. Ružica je pokazala svoju dominaciju u ovoj kategoriji, dok David još nije ušao u pravu formu te ih oboje još čeka puno posla u narednih mjesec dana. Oni će već sljedećega vikenda nastupiti na dosta jakom natjecanju u Zagrebu zajedno sa seniorima iz našega kluba, rekao je o mladoj ekipi trener Poskoka.

Pozivam sve one koji vole borilački sport i žele dobiti priliku da se dokažu i ostvare kroz sportske rezultate da nam se priključe i budu spremni na rad i disciplinu, ali i druženja, putovanja na natjecanja i dobru klupsku atmosferu, a onda se nadamo uz malo sportske sreće da će netko iz naših krajeva nastupiti na nekoj budućoj Olimpijadi. U klubu trenutno trenira više od 150 djece u Posušju te u sekcijama “Kočerin” i “Vir”. Zahvaljujem se i ovoga puta našim vjernim sponzorima “Bramac d.o.o.” i “Rent a car BGL”, zaključio je Petar Boban.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.