Posušje s Hrvatskim vodama izgrađuje pročistač pitke vode na Senjakovini – Jabuka.tv

Posušje s Hrvatskim vodama izgrađuje pročistač pitke vode na Senjakovini

U poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Splitu održan je sastanak u svezi izgradnje pročistača pitke vode na Senjakovini.

Na poziv Irine Putice, direktorice Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama sastanku su nazočili Ante Begić – načelnik općine Posušje, Frano Lebo – direktor JP Vodovod Posušje, Barbara Vuletin dipl. ing. građ.

Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu čija je realizacija od velike važnosti ne samo za Posušje već i šire područje sjevernog dijela Imotske krajine koje bi njime dobilo vodu za piće o čemu već postoji potpisan međunarodni ugovor o zajedničkom nastupu i distribuciji te vode.

Preduvjet za to je izrada glavnog projekta. Na tom tragu postignut je konkretan dogovor kojim će Hrvatske vode ovaj projekt sufinancirati u iznosu od 400.000,00 kn (oko 103.000 KM), dok će općina Posušje sudjelovati sa 100.000 kn (skoro 26.000 KM)

Načelnik Begić i direktor Lebo zahvalili su predstavnicima Hrvatskih voda na svim dosadašnjim aktivnostima kao i na ovoj konkretnoj financijskoj pomoći koja će biti od velike koristi u samoj realizaciji ovog strateškog projekta, dok je Putica izrazila želju za nastavkom suradnje po svim ostalim pitanjima za ovaj kapitalni projekt, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.