Posušje: Profesori tužili direktora škole zbog prepravljanja ocjena

Srednjoškolski profesori iz Posušja u BiH podnijeli su kaznenu prijavu protiv direktora Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja.

Kažu da su na to bili primorani kako bi obranili dignitet profesije. Naime, direktor je zaključne negativne ocjene šest učenika prepravio u prolazne. On tvrdi da je radio po nalogu županijskog minista.

Podsjetimo, učenici su bojkotirali početak nastave žaleći se na nepravdu, jer kako su tada rekli, onda nitko ne bi trebao učiti jer svakako će proći razred.

Nakon toga su lokalne stranke tražile smjenu premeijera Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), resorne ministrice i ravnatelja škole.

Kako je počelo

Šest učenika izgubilo je godinu. Pojedini roditelji s tim se ne mogu pomiriti i tu priča počinje. Na njihov zahtjev u školi se vrši inspekcijski nadzor. Obavlja ga županijska prosvjetna inspektorica Nada Đerek i sastavlja zapisnik. Naređuje poništavanje svih negativnih ocjena.

Profesori pišu žalbu na rješenje resorne ministrice Ružice Mikulić. Žalba je uvažena i činilo se završenim – učenici će ponavljati godinu, piše Grude-online.info.

“Poslije toga su se žalili roditelji. Sud je riješio stvar na način koji je na početku odredila prosvjetna inspektorica, tumačeći taj famozni sporni članak 6. Pravilnika o praćenju i ocjenjivanju učenika na način koji je bio i u početku”, navodi Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja ŽZH.

Negativne ocjene su poništene bez suglasnosti profesora. Učenici nisu polagali popravni ispit. Preuzeli su svjedodžbe sa upisanim ocjenama dovoljan – 2.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Famozni članak ne postoji već je famozno njegovo tumačenje, koje po zakonu vrši onaj tko ga je donio MINISTARSTVO PROSVJETE a ne inspekcija, kad će te poslatu škole tumačenja da se ta famoznost riješi jednom zauvjek

  • Da moje dite pane toliko ispita ja bi se osobno borio da ponovi godinu! Pa kakve izbacile ti ljudi stvaraju od svoje dice? Bit će da žele da im dica budu imbacili kad odrastu, poput njih.
    Svugdje se nagrađuje trud i kažnjava lijenost, samo u nas se nagrađuje ‘veza’ a kažnjava pošten rad.

  • Neka su djeci dali prolazne. Svi su oni jos mladi i uce i zasto ih obiljezavati u njihovim ranjivim godinama?! I sama sam bila zrtva jedne pacenice. Treba je svu agresiju akumuliranu kod kuce transferirala na jadne ucenike. I sad kad je se sjetim nije mi dobro. Ali… Bitno da su ucenici prosli. Palac gore za to i veliki pozdrav normalnim profesorima.

  • Cini se iz tih par rečenica koje su napisane da je akumulirana i neizlječiva agresija jedino kod vas a ne prof.koju ni nemas kulture nazvati pravim imenom nego najnižim uvredama koje sve govore o onom tko ih izgovara a ne o onome kome su upucene!

    • Potpisujem….a Vi gđo od djeteta koje je palo godinu, znajte, vec su obilježili Vaše dijete em ko glupo em ko štelica i budeceg polivalentnog uhljeba i tajkuna…sređujuci mu ocjene ucinili ste mu medvjeđu uslugu…al opet vi ste preglupavi da i to shvatite

  • Imali ime i prezime taj direktor..ima,ima al uhljebi hdz-a nece i nedaju damuse napise ime..dajtemu otkaz nek ide malo konobarisat il u Njemacku nek ide jebo sam sebi ….

  • Djeca idu u prvi razred ponovo u strukovnu skolu.Sta ste se uhvatili lanjskoga snijega???Kome je u interesu da se glodje nas narod medjuse i sta oce ova osisana iz strukovne ??? Voli se slikat sta li ili i ona puca na ravnateljsko mjesto???? Boze sacuvaj sta nas narod cini sam sebi.Rugaju nam se u Bosni…zalosno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.