POSUŠJE: 17-godišnjak poginuo prilikom pokušaja krađe na trafostanici

Stariji maloljetnik (17), sa šireg područja općine Posušje, jučer je smrtno stradao prilikom pokušaja teške krađe na trafostanici, koja se nalazi u krugu tvrtke ‘SEP NOVA’ u mjestu Ričina, općina Posušje.

PU Posušje prijavu je zaprimila u 18:30 sati, a odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta, zajedno s dežurnim liječnikom Doma zdravlja Posušje koji je pregledao tijelo stradale osobe i konstatirao smrt.

Na lice mjesta izišao je i dežurni djelatnik ‘Elektriprivrede HZ HB’ koji je iskopčao dovod električne energije u navedenu trafostanicu, nakon čega su očevid izvršili dežurna županijska tužiteljica i policijski službenici PU Posušje.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je stariji maloljetnik (17) otvorio metalna vrata na trafostanici nakon čega je uz pomoć kliješta i noža presjekao više električnih kablova. Prilikom izvršena kaznenog djela ‘Teška krađa u pokušaju’ u jednom trenutku došlo je do strujnog udara od kojega je stariji maloljetnik na licu mjesta smrtno stradao.

Po nalogu županijske tužiteljice izvršit će se obdukcija tijela smrtno stradalog starijeg maloljetnika. Policijski službenici PU Posušje poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti opisanog događaja, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.