Posušanin izdao debitantski singl ”Mali princ”

Mali Princ naziv je debitantskog singla mladog kantautora sa zadarskom adresom. Talentirani 29-godišnji Stipe rodom je iz Posušja, a za klavir je prvi puta sjeo i prije školskih klupa.

Njegove prve melodije nastale su po sluhu, a sam kaže da ni danas ne može ocijeniti bavi li se on glazbom ili se glazba bavi njime.

Ne znam tko se kime tu bavi, ali meni je bitno da se i dalje družimo, veselo će mladi Posušanin kojem nije trebalo puno da se pridruži školskom rock bendu, u kojem je najprije pjevao, potom svirao klavijature, a nije mogao odoljeti niti harmonici.

Glazba je dar koji nitko ne bi trebao sebično držati za sebe

Danas Stipe polako, ali sigurno plovi kantautorskim vodama. Iako nije glazbeno obrazovan, već godinama za svoju dušu svira gitaru, a često se tu nađe i cajon.

Glazba je dar koji nitko ne bi trebao sebično držati za sebe. Otkako imam potrebu intenzivnije pisati i iznositi sebe iz sebe i svoj pogled na svijet kroz glazbu i stihove – rasla je potreba i za tim da svoj kantautorski rad predstavim javnosti, govori Stipe predstavljajući svoj debitantski singl.

Riječ je o moćnoj baladi koja je nastala u jednom dahu

Neko vrijeme je nisam htio nikome pokazivati jer jedan dio mene nije mogao prihvatiti te stihove na početku pjesme, koji se pojavljuju i na kraju, ali sam osjećao da im je tu mjesto. Cijela pjesma je zapravo pitanje. Nije tužna ni melankolična, nego baš onako, sjetna, istaknuo je Stipe.

Tijekom snimanja vokala u Mostaru, producent Miran je u jednom trenutku rekao da ima osjećaj da se ja cijelo vrijeme smijem dok pjevam. I bio je u pravu. Unutar sebe zapravo i jesam bio nasmijan, jer uvijek se volim sjetiti te osobe koja je uspjela izvući ono najbolje iz mene. Probuditi dio mene koji sam zakopao negdje u dubinama, neznajući da to činim. Osobe koja više nije tu, ali je ipak tu, govori.

Iza kvalitetne pjesme stoji i kvalitetan tim

Stipe je autor glazbe i teksta, produkciju, miks i master potpisuje Josip Joco Vukoja – koji je na ovom singlu bio zadužen i za akustične i električne gitare.

Bass liniju snimio je Marko Jakovljević, bubanj i udaraljke Dario Raos, klavir Adnan Mušanović, a na violini se rasplesala Nikolina Pandža, koja je cjelokupnom aranžmanu dodala točno ono što je nedostajalo, piše belizagrebgrad.com. Back vokale pjevala je Ana Raspudić.

Singl je sniman u Josipovu studiju u Fojnici, osim vokala i violine koji su snimljeni u Energy studiju u Mostaru. Za artistički spot bila je zadužena novinarka Ivana Bešlić Penava iz Posušja.

Sretan sam što je pristala na to i u njen dio se nisam htio nikako miješati. Vjerovao sam da će slikom zaokružiti cijelu ovu moju priču, a učinila je puno više od toga, kaže Stipe.

Ova je pjesma tek dio onoga što ovaj 29-godišnji Posušanin ima za ponuditi glazbenoj industriji. U svom se radu ne želi ograničavati samo na pop i na ljubavnu tematiku te ističe kako ima stihova koji jedva čekaju pronaći svoju glazbu, kao i melodija koje jedva čekaju pronaći svoj tekst.

Ono što je sigurno – glazbena industrija ima jednu novu razinu. Ime joj je Stipe.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.