Posljednjih 10 minuta na poslu su ključ uspjeha – Jabuka.tv

Posljednjih 10 minuta na poslu su ključ uspjeha

U nastojanju da pomognu drugima ući u poslovnu rutinu koja je pogodna za uspjeh, Michael Kerr, međunarodni poslovni govornik i Lynn Taylor, stručnjak za kvalitetno funkcioniranje na radnom mjestu rekli su da je veoma važno kako ste završili s radnim danom jer to može uticati na vaše raspoloženje ostatak dana, na vaše odnose, koliko ćete dobro spavati te noći i na ukupnu razninu sreće.

Prema riječima Kerr i Taylor, evo šta uspješni ljudi rade zadnjih 10 minuta radnog dana:

1. Ažuriraju svoju to-do listu

Započinjanje i završavanje svakog dana s popisom obaveza koje morate obaviti, sjajan je način da ostanete pri rješavanju zadataka što vas nagrađuje s osjećajem zadovoljstva tijekom dana. U posljednjih 10 minuta na radnom mjestu provjerite svoj konačni napredak u odnosu na ciljeve tog dana.

Usporedite svoj konačan popis u skladu s tim i nemojte naglo ostaviti sve nadajući se da ćete se sjetiti svega ujutru.

2. Organiziraju svoj radni stol

Ulazak u radni prostor koji je prenatrpan papirologijom i prljavim šoljicama za kavu i nije baš najbolji način za početak radnog dana. Nakon što pospremite i organizirate svoj radni prostor, moći ćete jasnije misliti i posložiti prioritete.

Moći ćete i brže pronaći važne dokumente kad ih zatrebate, zato posložite dokumente po određenom redoslijedu za lakši pristup i veću učinkovitost kada vam zatrebaju.

3. Odu s posla u dobrom raspoloženju

Postoji više načina kako otići u pozitivnoj atmosferi s radnog mjesta, a neki od njih su jednostavno pozdravljanje od svojih kolega ili pregledanje svega što ste postigli taj dan, piše esrebrenica.ba.

Možete sebi uzeti još jednu minutu vremena da pregledate sve što ste taj dan napravili jer vam može dati osjećaj da ste dosta toga postigli i da spokojno završite svoj radni dan.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.