Posljednji vikend u svibnju rezervirajte za Stolačku tarču

Osma srednjovjekovna sajamska manifestacija Stolačka tarča održat će se 26. i 27. svibnja 2023. godine na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Kakav je ovogodišnji program i što posjetitelji mogu očekivati otkrio je predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca Anđelko Šutalo.

Stolačka tarča, većini je već dobro poznata srednjovjekovna manifestacija, a ove će se godine održati u petak i subotu, 26. i 27. svibnja 2023. godine u Stocu. Ovo je osma manifestacija koju organizira ekipa okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače uz potporu grada Stoca.

Manifestacija koja iznova oživljava davna vremena naše povijesti i ove će godine ponuditi zanimljiv i izrazito bogat dvodnevni program: viteške i plesne skupine iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, predstave za djecu, razne radionice za djecu i odrasle, bogatu gastro ponudu, te zabavu uz zvuke fantastičnog srednjovjekovnog sastava Holoeneck Hungarica i uvijek atraktivan nastup trbušne plesačice Azre Grljević, kazao je Šutalo.

Svakako vrijedi istaknuti mačevalačke borbe, takozvane Božje sudove i bohurt, borbe u oklopima s punim kontaktom. Prvi dan sajma, petak 26. svibnja, namijenjen je mlađoj publici koja će moći uživati u raznim srednjovjekovnim igrama.

Posjetitelji će u gornjoj kuli staroga grada Vidoškog moći posjetiti životinjski svijet i okušati se u jahanju.

Iz bogatog subotnjeg programa izdvojio bih Hanija Girgisa, sokolara iz Srbije, koji sa svojim dresiranim letećim grabežljivcima radi razne akrobacije i prelete iznad publike. Naravno, Bitka za Hercegov grad, uz vatreni show, ostaje highlight dana. Bitka je u punoj pripremi, čaše hrabrosti se ispijaju, oštre se koplja i mačevi, lašte se oklopi. Posljednji vikend u svibnju rezervirajte za Stolac, zaključio je Šutalo.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.