Posljednji apel za pomoć: U Bihaću izvanredna sjednica zbog migranata

Sve teža situacija s migrantima na području grada Bihaća razlog je sutrašnje (ponedjeljak) izvanredne sjednice Gradskog vijeća Bihać, potvrđeno je Feni iz Gradske uprave. Sjednica počinje u 14.00 sati.

Skoro svakodnevni dolazak oko 50 migranata, nemogućnost njihova adekvatnoga smještaja i sigurnosna situacija – uvjetovali su i ovakvu reakciju bihaćkog gradonačelnika i gradskih vijećnika.

Ovo je doslovno posljednji apel za pomoć. Dok grad trpi, država ne poduzima ništa. Dogovorit ćemo naše naredne poteze, ali ćemo ovom sjednicom pokušati i izvršiti dodatni pritisak na nadležne državne institucije. Ako opet izostane reakcija, vijećnici i ja ćemo put Sarajeva, rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća na posljednjoj sjednici Vijeća u četvrtak.

Vijećnici upozoravaju i na velike gubitke kada je u pitanju turistička sezona. Narušena sigurnosna situacija, navode, uvjetovala je brojne otkaze boravišnih rezervacija, što je potvrđeno i iz Turističke zajednice USŽ-a i od strane bihaćkih ugostitelja.

Inače, pretpostavlja se da u gradu na Uni trenutno boravi više od tisuću migranata, međutim, to nitko sa sigurnošću ne može potvrditi.

(Fena)


3 komentara

  • Ne maltretirajte narod sa tim migrantima licemjeri svjetski, ne zelimo ih, ne brigaju nas uopce… Narod na rubu gladi a vi sa tim banditima od 30-40godina i kao trebali bi ih sazaljevati,a oni jexino strucni sa nozevima i bombama cim nije onako kako oni su naumili. Narod nisu politicari pa da govori sto ne misli… Zato sto dalje od nas ih odpremite.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.