Poskupljuju prvo voće i povrće, a zatim meso i mlijeko

Cijena voća i povrća mogla bi skočiti i do 30 posto na domaćem tržištu.

Loše vremenske prilike utjecale su na domaću poljoprivredu, što uzrokuje i rast cijena. Rast cijena očekuje se početkom mjeseca, a za kraj ljeta najavljeno je i poskupljenje mesa i mlijeka, donosi BHRT.

Poljoprivrednici Bosne i Hercegovine u prethodnom razdoblju zbog loših vremenskih uvjeta, prije svega zbog obilnih poplava, pretrpjeli su višemilijunske štete. Uništeni su im usjevi, a da bi spasili lošu sezonu, svoje proizvode moraju prodavati po znatno većoj cijeni.

A gotovo sve voće i povrće, znatno je poskupjelo. Na tržnicama cijena jagoda po kilogramu kreće se od četiri do pet konvertibilnih maraka, a od povrća najskuplje su rajčice i paprike, čija je cijena od tri do četiri KM.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Dokle više poskupljenja na plaću od 700KM i socijalnu mirovinu od 450 KM za 40 godina rada i uplata doprinosa,i minimalnu mirovinu od 370 KM koja je samo 80KM manja od ove mirovine za puni staž od 40 godina!?
    Nigdje na svijetu nema jadnijih plaća i mirovina a bogatijih ljudi izašli iz rata.

    11
  • pa njima je u interesu da poskupljuje njihov je pdv samo beru gotovo pa njih ne zanima domaći proizvod od toga slaba korist uvozi i beri pare

  • Loše vremenske prilike su dovele do toga da svinje i pilići nisu sazrijevali kako treba pa logično da poskupljuju. Također, krave su štrajkale zbog kiše pa i mlijeko poskupljuje.

  • Meni nisu jasne akcije u tržnim centrima prehrane svaki vikend i akcija na neki artikala iznosi 10,20 feninga!
    Ni onaj najsiromašniji se neće na ovakvim akcijama okoristiti a gazde očito se bogate

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.