Posebne jaslice u Mostaru izradili štićenici Udruge za Down sindrom

Na Rondou su ovoga petka postavljene posebne jaslice, koje se uvelike razlikuju od prošlogodišnjih jaslica u Mostaru, ali i od jaslica u drugim gradovima.

Naime, sve one koje prolaze središtem grada na Neretvi razveselit će posebne jaslice koje su radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostar.

Vrijedni polaznici likovnih radionica koje vode akademski kipar Dalibor Nikolić, sami su lijepili i rezali likove Marije, Josipa, malenog Isusa, pastir, kraljeva i životinja.

Također Udruga za Down sindrom Mostar organizira događaj “U susret Božiću”, kulturnu manifestaciju s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu Mostaru. Organizirat će i izradu jaslica za Grad Mostar, te izložbu radova s likovne radionice djece i mladih s Down sindromom, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih u Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

Sama izložba imat će prodajni karakter dok će sredstva prikupljena tijekom trajanja izložbe biti usmjerena na nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade sa sindromom Down koje ova Udruga uspijeva organizirati u kontinuitetu već četiri godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.