Posavski umjetnički likovni simpozij u Širokom Brijegu

U Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu upriličit će se svečano otvorenje izložbe “Posavski umjetnički likovni simpozij 2022.” u utorak, 12. rujna, u 19:00 sati.

Izložba ostaje otvorena do 3. listopada 2023.

Kad su voditeljica Napretkove zaklade Otvorena kuća gđa Slavica Mijić Lukač i Ante Kajinić, profesor i akademski slikar 2018. godine pokrenuli projekt Posavski umjetnički likovni simpozij (PULS) u Garevcu, teško da su znali koju će radost i inspiraciju podariti umjetnicima.

Iako je PULS-ov cilj promocija kulture te revitalizacija Bosanske Posavine, ovaj projekt ne postiže samo tu, već unaprijed određenu, temeljnu ideju. Koliko uz samu revitalizaciju ovoga područja ovaj projekt ispunjava i duše umjetnika, jasno pokazuje činjenica da se mnogi od njih vraćaju raditi u predivnoj Otvorenoj kući godinu za godinom.

Sloboda izražavanja, kreativnost, razmjena mišljenja, ideja i znanja te gostoprimstvo gđe Slavice Mijić Lukač obilježile su ovogodišnji simpozij. Nevjerojatno iskustvo upoznavanja ovoga kraja izletom u franjevački samostan, tradicionalnom ljetnom zabavom i druženje s mještanima, omogućilo je umjetnicima nova iskustva te promišljanje o vlastitim radovima iz drugačije perspektive. Projekt PULS, kvalitetno je zamišljen simpozij koji zbog predanosti i ljubavi sudionika prema radu, umjetnosti, novim iskustvima i Bosanskoj Posavini postaje mnogo više od samoga simpozija. Sigurna sam da će PULS svim sudionicima ostati u lijepom sjećanju uz mnogo stečenog iskustva i vrijednih poznanstava, stoji u priopćenju.

Popis autora izlagača:

  • Ivan Bogović
  • Borislav Božić
  • Goran Kujundžić
  • Josip Mijić
  • Renata Papišta
  • Jasmina Runje
  • Marko Šošić

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.