Posao od 80 milijuna eura: Rimac i Pininfarina rade na novom električnom autu

Automobili Pininfarina objavili su kako će surađivati s Rimcem kao glavnim tehničkim partnerom na proizvodnji svojega prvoga električnog hiperautomobila PF0.

Rimac će osigurati bateriju, znanje o podvozju te softver i hardver u razvoju prvoga električnog hiperautomobila tvrtke Pininfarina.

Radi se o ugovoru u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Rimac komentirao novu suradnju

Kako javljaju iz tvrtke Rimac Automobili, ovaj ugovor važan je korak za obje strane, a preko njega će Automobili Pininfarina dobiti inovativnog i uspješnog partnera, dok će Rimac Automobili dobiti suradnju s poznatim brendom i osigurati prvi cjeloviti proizvodni sustav za proizvodnju automobilske ponude, piše Index.hr.

O novoj suradnji oglasio se i Mate Rimac.

Jako smo uzbuđeni zbog ovog izazova. Kombinacija vrijednosti Rimca – tehnologije, inovacije i performansi s nasljeđem, poviješću i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina je savršena sinergija za novi hiperautomobil – PF0. Ovo partnerstvo veliki je korak za obje tvrtke,a mi se radujemo radu na proizvodnji ovoga nevjerojatnog automobila, rekao je Rimac.

Iz Pininfarine su poručili da su znali da je Rimac pravi čovjek za njih

U ime Pininfarine se pak oglasio Michael Perschke, izvršni direktor te tvrtke, rekavši kako je otkako je upoznao Matu Rimca znao da će on i njegov tim biti u stanju omogućiti upravo ono što im treba na njihovom novom PF0 automobilu.

Znao sam da će moći dati energiju koju trebamo da bismo isporučili nezaboravno iskustvo vožnje koje bi išlo ruku pod ruku s nevjerojatnim dizajnerskim standardima koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja spaja budućnost električnih performansi s nasljeđem legendarnih Pininfarininih auto-moto stilskih sposobnosti u isporuci uistinu prekrasnog hiperautomobila, rekao je.

Automobili Pininfarina u vlasništvu su Mahindra grupe, a u travnju 2018. godine objavili su kako će se posvetiti luksuznim električnim hiperautomobilima. Prvi takav Pininfarinin automobil, PF0, bit će predstavljen sljedeće godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.