Porezna zapečatila tri objekta u ŽZH, izrečene kazne u iznosu od 4.500 KM

Županijski porezni ured Ljubuški u proteklom razdoblju obavio je 20 inspekcijskih brzih kontrola na području Županije Zapadnohercegovačke u kojima su zbog utvrđenih nepravilnosti izrečene novčane kazne u iznosu od 4.500 maraka.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti, a obavljene su na području Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega i Gruda s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Inspektori Porezne uprave u tim kontrolama otkrili su dva neprijavljena radnika, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, jednog obveznika koji nije evidentirao promet i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su tri objekta i izdano je šest prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 4.500 maraka.

Porezna uprava nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Đava odnja tu ispekciju na području gruda jedini konzum izdaje račun dtugi niko pogotovo po selim a cjene uzas uzimaju eure kune ispod cjene a kad trebaš stočno brašno dobiješ papirić i natovari sve na crno evo dajte meni ovlast pa vidićete kako se kasa puni onako ispekcija dobije kofertu i opet po starom

    • Sta se bunite na inspekciju,sve treba pokaznjavat i zatvorit.Svi privatnici izrabljuju radnike,ne daju im godisnji sto im pripada po zakonu.Plate idu pola na banku pola u kovertu.
      Dokle ce to ic tako sram ih bilo.Zasto ne obajavite imena zapecaceni radnja,zasto se to krije? Dosta birokratije i samovolje.Inspekcijo zapecatite sve nelegalo i kazne maksimalne.Kad je kraj gladnim Lesinarim i izrabljivacim ljudski zivota.Dajte platu svojoj djeci 800/900 km i nek vam zive.Sad ce otezat papcim,svakom doce kraj……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.