Porezna češlja FBiH: Zapečaćena 24 objekta, izrečeno 139.400 KM kazni

Porezna uprava Federacije BiH je od 8. srpnja na području Federacije BiH započela širu aktivnost kontrole poreznih obveznika koji obavljaju uslužne djelatnosti u cilju kontrole zakonitosti poslovanja u kojim su otkrili 34 neprijavljena radnika, 37 obveznika koji nisu evidentirali promet, 11 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 11 objekata u kojima se djelatnost obavljala bez dozvole nadležnog tijela.

Inspektori Porezne su 8. i 9. srpnja na području općina: Ilijaš, Vogošća, Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad, Neum, Čitluk, Mostar i Čapljina izvršili ukupno 139 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, mesarsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez dozvole nadležnih tijela, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja – zapečaćena su 24 objekta, a u 65 slučajeva izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 139.400 KM.

Osim tih izravnih učinaka, započete brze kontrole koje će će biti nastavljene i u sljedećim danima na širem području FBiH su dovele do toga da su porezni obveznici i sami prije dolaska poreznih ispektora izvršili prijavu radnika, pa je od najave kontrola, tj. od 3. do 10. srpnja 2019. samo u općini Neum prijavljeno 113 zaposlenika, a u općini Čitluk 13, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Hoće li opet u minijaturne kafiće koji jedva krpe kraj s krajem ? Sigurno hoće.Nedaj Bože da odu u svadbene salone koji sve živo rade na crno,iskazuju prihod na 80 svadbi u ukupnom isnosu manje od 60 tisuća maraka( za cijelu godinu)..i zamislite plate poreza na potrošnju ukupno za godinu dana 139 KM.O konobarima,kuharima, čistačicama na crno bolje ušutit .Tunguzijo dobar dan.To su rvatine,gazde i jurtaju nediljom na pričest.I onda kukajmo doktor ovaki,profesor onaki..Dobro ih imamo ikako.Važno je da se ovi šepure ko paunovi da odnesu pinku ponediljkom u općinu i ko j.sve ostale.Jadne li općine s takvim ponašanjwm,daleko ćemo dogurat.

    17
    1
    • Šta je sa poliklinikama, privatnim ordinacijama, zubarima. Niko od njih ne daje fiskalni račun, a naplaćuju usluge vrlo skupo.
      Najlakše zatvoriti neku malu piljaru

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.