Porast nasilja u Švedskoj, koriste se granate iz bivše Jugoslavije

Tri eksplozije su proteklog tjedna odjeknule u Stockholmu u samo jednoj noći, što u noćnim vijestima švedske nacionalne televizije SVT nije ni spomenuto.

Vijest je tek prenesena na internetskoj stranici, piše RT.

Kako se nasilje povećava, vlada Švedske čini se više zabrinuta da umanji problem, umjesto da ga riješi. Tri eksplozije u jednoj noći bile bi vijest na prvom mjestu u bilo kojem glavnom gradu u svijetu, ocjenjuje RT, prenosi Klix.ba.

Jedna od meta, sirijska pravoslavna crkva, već je dva puta bombardirana u posljednjih godinu dana.

U Švedskoj eksplozije više nisu vijest. U 2018. godini bilo je prijavljeno 162 bombaška napada, a 93 ih je prijavljeno u prvih pet mjeseci ove godine, 30 više nego u istom razdoblju 2018. godine

Kriminalist Gunnar Appelgren rekao je za SVT prošle godine da je nivo napada u Švedskoj “ekstreman za zemlju koja nije u ratu”.

Upotreba ručnih bombi također je švedski fenomen budući da se ni u jednoj drugoj europskoj državi ne upotrebljavaju na toj raztini.

Granate koje se koriste gotovo isključivo potječu iz bivše Jugoslavije, a prodaju se u Švedskoj za blizu 100 dolara po komadu. No, dok su na Kosovo bačene samo tri ručne bombe između 2013. i 2014. godine, u Švedskoj ih se od 2015. godine eksplodiralo više od 20.

Šire gledano, ubojstva su porasla u Švedskoj, a više od 300 pucnjava prijavljeno je prošle godine, uzrokujući 45 smrtnih slučajeva. Iako je stopa ubojstava od 2002. godine u opadanju, u 2015. godini je ponovno krenuo trend rasta, kao i seksualni napadi, koji su se u posljednje četiri godine više nego utrostručili.

Naravno, 2015. godina bila je i godina u kojoj je Švedska otvorila svoja vrata za više od 160 tisuća azilanata, više po glavi stanovnika od bilo koje druge europske zemlje. Desnica je optuživala ove pridošlice za porast stope ubojstava i silovanja.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • politička ljevica u Švedskoj već godinama vuče poteze poput luđaka kojemu je sve svejedno.Dovlače u zemlju godišnje više od sto tisuča migranata iz raznih arapskih i afričkih zemalja.Samo 2016 ,došlo ih je na poziv lijeve, antinacionalne i liberalno socijalističke vlade više od 160 tisuća iz više od sto raznih država trećeg svijeta,
  Više od sto trideset tisuća njih su bili muškarci.
  Takvu politiku luđačka ljevica u Švedskoj koristi već deset godina i za to vrime u Švedsku je došlo milijun i dvjesto tisuća migranta.

  Sociolozi koji se ne boje kako će ostati bez posla ako otvoreno kažu svoje mišljenje ,otprilike kažu da će budućnost Švedske biti prepuna nasilja, terorizma, silovanja i društvenih podjela .Ne moš u zemlju dovlačiti milijune onih koji nikakve veze nemaju ni sa tolerancijom ni s kršćanstvom niti sa europskim kršćanskim svjetonazorom.
  Nekome je i velikom interesu da stanje doslovce bude što gore-to bolje.Zašto neki bankarski, antikrščanski, lijevo liberalno fašistički krugovi poput Sorosa nastoje Europu učiniti prostorom terorizma, kaosa, ubojstava, pljačku, društvenih podjela i kontinentom koji će se ugušiti u ratovima koji ga čekaju u bliskoj budućnosti među sobom, to jest među došljacima i starosjediocima-za sada ostaje enigmom.
  Barem za sad, iza tog kaosa, bezvlađa i nasilja skrivaju pravi ciljevi koji če se ipak morati razotkriti i sve karte će morati baciti na stol kako bi se vidjelo ko je taj ko potiče kaos, beznađe, mržnju i ponovno međunacionalne građanske ratove unutar granica europske unije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.