Popularna igra vraća se na iPhone

U vrijeme najveće popularnosti Fortnitea, izdavač igre Epic Games odlučio se ući u rat s Appleom koji je, osim sudske trakavice, rezultirao i izbacivanjem Fortnitea s trgovine aplikacija za iPhone i iPad u kolovozu 2020.

Kako Apple ne dopušta preuzimanje aplikacija pored njihovog App Storea, to je značilo da korisnici od tada više ne mogu preuzeti Fortnite na iPhone, a na isti potez izbacivanja Fortnitea s trgovine aplikacija za Androide odlučio se i Google.

Od ovog tjedna ipak je dostupno rješenje koje omogućuje da se na Apppleovim telefonima ponovno zaigra Fortnite bez njegova preuzimanja na sam telefon. To će biti moguće zahvaljujući Nvidiji i njihovom streaming servisu GeForce Now. Kako su iz ove kompanije najavili, njihov servis GeForce Now bit će dostupan korisnicima Appleovih uređaja (ali i Androida) u beta verziji tijekom ograničenog razdoblja, a ono što je zanimljivo je da mu korisnici neće moći pristupiti putem posebne aplikacije, već putem preglednika internetskih stranica Safari, dok će na Androidima biti dostupan putem aplikacije.

Verzija Fortnitea koja će biti dostupna na iOS-u uključivat će i mogućnost upravljanja igrom putem touch kontrola. Korisnici servisa GeForce Now koji su zainteresirani za Fortnite na iPhoneu trebaju se prvo prijaviti na listu čekanja i nadati se kako će što prije dobiti mogućnost igranja ove popularne igre na svom uređaju.

Tijekom testiranja ekipa iz Nvidije želi saznati iz prakse informacije o kapacitetu servera, grafici i touch kontrolama. Nakon što završi testiranje Nvidija će analizirati prikupljene podatke, u čemu će im pomoći i stručnjaci iz Epic Gamesa te bi jednom u budućnosti Fortnite mogao izaći iz zatvorene beta verzije i postati dostupan svim korisnicima servisa GeForce Now i na iPhoneu i na Androidima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.