Popucale kapilare? Tri su prirodne metode kojima si znatno možete pomoći

Popucale kapilare česta su pojava, a s godinama se pojavljuju sve češće – i to uglavnom na nogama.

Žene su češće pogođene od muškaraca. Premda su te smetnje s krvotokom uglavnom neopasne, pogođene žene ih uglavnom promatraju kao nešto ružno – premda ih se uopće ne trebaju sramiti i skrivati. Međutim, ako želiš nešto napraviti protiv toga – na prirodan način s prirodnim sredstvima – onda pokušaj s nekim od ova tri…

1. Proklijali krumpir

Premda se na prvu čini malo čudno, proklijali krumpir doista može pomoći kod popucalih kapilara. Proklijali krumpir otrovan je za tijelo – i upravo u tome leži tajna. Kako bi se ubrzao proces zrenja, proklijali krumpir proizvodi dušični spoj solanin. To je prirodni otrov koji se ni u kom slučaju ne smije konzumirati u visokoj koncentraciji. Međutim, vanjsko korištenje pomaže kod popucalih kapilara. Krumpir treba biti doista jako proklijao – jer niska koncentracija solanina neće djelovati.

Jednostavno nareži proklijali krumpir na ploške, a njih stavi na pogođena mjesta poput maske. Ostavi da odstoji dvije do tri minute pa ih otkloni. Zatim je najbolje nanijeti hidratantnu kremu kako solanin ne bi isušio kožu. Ponavljaj taj postupak dva tjedna svaki dan i vidjet ćeš znatno poboljšanje.

2. Divlji kesten

Divlji kesten je sasvim običan kesten koji na jesen pada sa drveća u parkovima. Sadrži biljnu tvar escin – koja smanjuje naslage vode te jača krvne žile i vene. Možeš si kupiti gotovi balzam od divljeg kestena u ljekarni, a možeš ga i sama spraviti. Za to ti je potrebna žlica oguljenog divljeg kestena (kojeg također možeš naći u biljnim ljekarnama) koju pomiješaš sa 125 ml ulja od lavande, ugriješ na srednjoj temperaturi te ostaviš mješavinu da se hladi nekoliko sati. Kremu je najbolje više puta tjedno umasirati kružnim pokretima te ostaviti da se dobro upije, piše miss7.hr.

3. Jabučni ocat

Jabučni ocat također može pomoći u borbi protiv popucalih kapilara. Naime, jabučni ocat pun je važnih hranjivih tvari i vitamina te djeluje izvana tako da potiče krvotok. Nekoliko tjedana masiraj svaki dan ujutro i navečer noge jabučnim octom i to će ti pomoći da krv bolje kola. Osim toga, svaki dan možeš popiti žličicu jabučnog octa (čistu ili razrijeđenu s vodom). Tvari iz octa jačaju stjenke vena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.