Poplave napravile kaos u Zagrebu, jedan vatrogasac preminuo tijekom intervencije

Jako nevrijeme zahvatilo je sinoć oko 21 sat zapadnu Hrvatsku i Zagreb te izazvalo ogromne poplave u centru glavnog grada.

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići, javlja Index.hr.

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su tijekom večeri zauzete. Primljene su na tisuće poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Jedno vrijeme u prekidu je bio tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste.

Dijelovi grada još blokirani

Na nekim je cestama promet ograničen, a za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj, javlja Holding.

Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a, dodali su.

I dalje na snazi upozorenja

Još uvijek su na snazi upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ. Ali niže razine od jučerašnje.

Za područje Zagreba na snazi je narančasto upozorenje meteoalarma.

Vatrogascu pozlilo tijekom intervencije, preminuo je

Kako javljaju na Facebook profilu Vatrogasne postrojbe Zagreb, sinoć je tijekom intervencije preminuo jedan vatrogasac.

Pišu kako mu je pozlilo prilikom ispumpavanja vode u jednom Zagrebačkom stanu, a unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći, nije preživio.

Bio je član DVD Kustošija. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.

Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53- oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb,  cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana.

Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja, napisali su na Facebooku.

(www.jabuka.tv/ Foto: Jutarnji list/Facebook)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.