Popio sam samo dvije čaše rakije, ne znam kako su mi izmjerili 7,3 promila

Obrenko Vračar (45) kojem se sudi jer je sletjevši automobilom s ceste skrivio prometnu nesreću u kojoj je njegov suvozač poginuo, jučer je u sudnici Okružnog suda u Banja Luci rekao da je na dan nesreće popio samo dvije čašice rakije. Čudio se kako je moguće da su mu kasnije u krvi izmjerili nevjerojatna 7,3 promila alkohola.

Nema objašnjenja

Naime, dok je Obrenko nakon nesreće ležao u bolnici, liječnici su mu uzeli uzorak krvi i vještačenje je pokazalo da je on u krvi imao 7,3 promila alkohola. Obrenko je jučer u sudnici rekao da nema objašnjenja za toliku količinu alkohola u krvi. „U pitanju je neka pogreška“, rekao je Obrenko na upit o količini alkohola u krvi.

Nakon njegova svjedočenja, sutkinja Vesna Stanković-Ćosović odlučila je na slijedeće ročište pozvati policajce koji su nazočili uzimanju uzorka krvi od optuženog kako bi se utvrdilo je li on doista u vrijeme nesreće imao 7,3 promila alkohola ili je riječ o pogreški.
U optužnici stoji da je Obrenko skrivio nesreću tako što je u siječnju 2010. Mercedesom uletio u jarak pored magistralne ceste između Mrkonjić Grada i Ključa, u mjestu Dragoraj.

Nepropisna signalizacija

Vozio je brzinom od 118 kilometara na sat, stoji u optužnici. Mercedes se tada prevrnuo, a suvozač Vukašin Vračar je ostao mrtav ležati u autu. Jučer je u sudnici svjedočio i prometni vještak Duško Rađenović. On je kao svjedok obrane rekao da se na kobnom dijelu ceste nalazila nepropisna signalizacija. Kazao je kako na mjestu nesreće nije postojala ni zaštitna ograda.

„Uzrok nesreće jest skretanje vozača u suprotnu traku. Zašto je on skrenuo, to ne mogu reći. On je sletio na vrlo opasnom zavoju koji je nepropisno označen, a nije postojala zaštitna ograda pored kanala koji je dubok i do četiri metra“, rekao je ovaj vještak.
Inače, Obrenko Vračar je u siječnju 2010. došao u Ribnik iz Austrije kako bi proslavio božićne praznike u rodnom kraju. Nažalost, taj siječanj će upamtiti po kobnoj nesreći, piše Dnevni list.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • 7,3 PROMILA?
    Zvuči nemoguće. U većini literature stoji, da se kod oko 3 promila javljaju prvi smrtni slučajevi, rijetki preživljavaju 6 promila. Oko 4 promila uobičajeno nastupa koma. E sad neka svatko sebi zamisli, kao je sretnik sa 7 i nešto još vozio auto. Ja to do sada nisam ni pročitao, ni vidio. Mislim da se radi ili o biseru naših policajaca, ili je Bosanac zbilja fenomen.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.