Ponovno blokiran natječaj za bh. putovnice zbog žalbi

Izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu bh. putovnica opet je blokiran zbog žalbi dviju kompanija koje su se javile na natječaj, potvrdio je za Dnevni avaz ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Nakon problema i nestašice putovnica, koje trenutačno proizvodi njemačka kompanija sa sjedištem u Banjoj Luci Muehlbauer, Ministarstvo je bilo primorano raspisati novi natječaj i izabrati novu kompaniju koja bi preuzela taj milijunski vrijedan posao.

Natječaj je raspisan nakon što je 21. ožujka potpisan novi, jednogodišnji ugovor s kompanijom Muehlbauer, a upravo tada počela je utrka s vremenom. Čelnici Ministarstva i Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) imaju rok do 21. ožujka 2018. godine preuzeti izdavanje putovnica. – Natječaj je raspisan i javilo se nekoliko kompanija, ali dvije su već uputile žalbu i sada je to na Uredu za razmatranje žalbi.

Do tada je cijeli proces zaustavljen. Takav je zakon. Nadamo se samo kako će sve biti gotovo u skladu s rokovima – rekao je ministar Osmanović, koji je istaknuo kako je trenutačno stabilizirano izdavanje putovnica te da ne bi trebalo biti problema.

Što se tiče cijene, ministar nije mogao govoriti hoće li putovnice, unatoč obećanjima, biti jeftinije. Kaže kako IDDEEA trenutačno dobavljaču plaća oko 20 KM putovničku knjižicu, ali da, kada se uračunaju ostali troškovi, kao što su županijski MUP-ovi koji ih izdaju, FUP…

– To onda dođe na tu cijenu. Jer su veći ostali troškovi – rekao je i dodao kako Vijeće ministara BiH odnosno IDDEEA nisu mogli preko natječaja ograničiti cijenu. – Ipak, mislim da to treba biti u dvije do tri KM razlike od trenutačne, tako da to nije neka razlika – rekao je za Dnevni avaz ministar Osmanović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.