Kritično stanje: Požarna linija na Čvrsnici proširila se prema lokalitetu Sljemena

Požarna linija proširila se u utorak do 22 sata, prema lokalitetu Sljemena te prijeti velika opasnost da se proširi i na plato Čvrsnice gdje se nalazi borova šuma, priopćeno je iz Civilne zaštite općine Jablanica.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Jablanica, u suradnji sa Službom civilne i protivpožarne zaštite, u utorak ujutro vršili su aktivnosti probijanja i pročišćavanja protivpožarnog puta, da bi, ukoliko se požar proširi prema deponiji Bukova, mogli ga i neutralizirati.

Također, ponovo se pojavilo 10-ak vatrenih čvorišta iznad regionalnog puta Jablanica-Posušje, koja su zadnja 2 dana mirovala uslijed pada temperature.

“Obzirom na smjer širenja požara prema platou Čvrsnice i nemogućnost pristupa kopnenim snagama, bilo bi potrebno što hitnije djelovati iz zraka i to u ranim jutarnjim satima, kada zbog pada temperature vatrena linija ima najmanji intenzitet širenja”, ističu iz Civilne zaštite općine Jablanica.

(Fena)


3 komentara

  • Sto se ceka kad izgori onda zgariste gledat ,u svemu kasnite .
    Ako se spusti borovina gorit ko ce ugasit.
    Nece ljudi golim rukama gasit.

  • Sta se sekirate to ce ugasit direktor parka prirode kutle.svake godine u papirima pise da su kupili novu cisternu a nove citerne nigdi na vidiku jedino omaju jednog starog fapa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.