Ponos Širokog Brijega: U akciji darivanja krvi prikupljeno 106 doza

U četverosatnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u četvrtak u Širokom Brijegu, prikupljeno je 106 doza dragocjene tekućine! Riječ je o drugoj najuspješnijoj akciji u povijesti Širokog Brijega. Podsjećamo, 7. siječnja 2016. godine u rekordnoj akciji prikupljeno je čak 108 doza.

Akciji, koja je održana u restoranu “Kod Čolića”, odazvalo se 113 Širokobriježanki i Širokobriježana te je svima osiguran bio besplatan ručak. Akcija je održana pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega te u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, a organizator je bio Crveni križ Široki Brijeg.

”Hvala od srca svima koji ste došli i našim volonterima koji su bili na raspolaganju tijekom cijele akcije. Također, veliko hvala medijima na podršci”, navode iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Prema podacima koje je objavio Crveni križ Široki Brijeg, u 2016. godini ovo društvo broji 1.059 upisanih darovatelja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu SKB Mostar od čega su prikupljenje 854 doze dragocjene tekućine. U devet organiziranih akcija koje je Crveni križ Široki Brijeg proveo tijekom 2016. godine prijavljena su 692 darovatelja, a prikupljene su 564 doze krvi.

Prema ovim podacima, svaki 27. stanovnik Širokog Brijega je dobrovoljni darovatelj krvi.

Sljedeća organizirana akcija održat će se u ožujku za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića, dok će za građanstvo biti održana u travnju. Popis svih akcija planiranih u 2017. godini pogledajte na službenoj Facebook stranici Crvenog križa Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: