Poništen natječaj za dionicu autoceste Počitelj – Zvirovići

Most Autocesta

Natječaj za gradnju dionice autoceste na Koridoru Vc: Počitelj – Zvirovići, čvor Počitelj – most Počitelj, koji je raspisan još 2014. godine, a proteklih nekoliko mjeseci bio je predmet provjera Europske investicijske banke (EIB), bit će poništen te će biti raspisan novi.

Ovo je u izjavi za Dnevni avaz potvrdio Adnan Terzić, direktor Autocesta FBiH, koji je boravio u Luksemburgu, u sjedištu ove europske institucije.

Radi se o natječaju vrijednom 200 milijuna KM, a dodjela ugovora tvrtkama koje su pobijedile na međunarodnom natječaju prije tri godine, zaustavljena je upravo zbog EIB-a, koji ovaj projekt i financira.

Zajedno s Terzićem, sastanku s predstavnicima EIB-a nazočio je i Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH. Terzić je pojasnio da je ovakva odluka donesena nakon ozbiljne analize te je kazao da očekuju da će već do kraja ovog tjedna od EIB-a dobiti pismo u kojem se natječaj poništava i raspisuje novi.

“Stav EIB-a je da, ako želimo sve ubrzati, onda je najbolje da ovaj natječaj poništimo i raspišemo novi po ubrzanoj proceduri koji će oni propisati. Tako će i biti. Ali, ovog puta, prema proceduri EIB-a, već do 1. kolovoza moramo imati potpisan ugovor s izvođačem radova”, rekao je Terzić.

Direktor „Autocesta FBiH potvrdio je Avazu da je cilj poništenja natječaja da u ubrzanoj proceduri bude raspisan novi te potpisan ugovor, jer se već izgubilo previše vremena.

” Mogli smo čekati još tri ili četiri mjeseca nalaz EIB-ovog tima vezano uz unutarnje procedure i provjere koje su vodili ili da za to vrijeme dogovorimo sve i da raspišemo novi. Zaključak je da je prošlo previše vremena, jer je natječaj raspisan još 2014. godine, a ništa nije završeno. Obećali su da će nam dati svu tehničku pomoć da se svi rokovi urade brzo i efikasno”, kaže Terzić.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.